Rönesans Gayrimenkul Yatırım bünyesindeki Optimum Outlet, bu yıl 3.’sünü gerçekleştirildiği fotoğraf yarışmasında, son başvuru tarihi 17 Nisan olarak belirledi.
Rönesans Gayrimenkul Yatırım bünyesindeki Optimum Outlet, Piazza ve Kozzy Alışveriş Merkezleri ile Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Fotopya işbirliğiyle bu yıl 3.’sünü gerçekleştirilecek olan “Çocuk Hakları Kareleri” isimli fotoğraf yarışması için geri sayım başladı. Küçük büyük, fotoğraf sanatına gönül veren herkesin katılabileceği yarışma için son katılım tarihi ise 17 Nisan 2015 olarak belirlendi. Bu yılın teması seçilen “Çocuk Hakları Kareleri” konulu yarışmada, dereceye giren fotoğraflar, İstanbul’daki Kozzy AVM, İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana’daki Optimum Outletler ile Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki Piazza AVYM’lerinde sergilenecek.
Çocuk Hakları ile ilgili toplumda bilinç oluşturmayı ve çocuk haklarının önemine dikkat çekmeyi amaçlayan “Çocuk Hakları Kareleri” isimli fotoğraf yarışması, “18 yaş üstü”, “Lise 9-12. sınıf öğrencileri” ve “Ortaokul 5-8. sınıf öğrencileri” olarak belirlenen kategorilerdeki fotoğraf severlerin katılımıyla gerçekleşiyor.
Yarışmada, çocukların eğitim, güvenli bir ortamda yaşama ve büyüme, düşüncelerini özgürce anlatabilme, düşüncelerine saygı gösterilmesi, bedensel ve zihinsel şiddete karşı korunma, sağlık hizmeti alma, cinsel sömürüye ve zorla çalıştırılmaya karşı korunma haklarını yansıtan eserlerden oluşacağı öğrenildi.
Yarışmanın sonunda da farklı kategorilerdeki tam 69 eser sahibi, toplamda 22 bin 650 TL’lik ödülün sahibi olacak. Çocuk Hakları Kareleri konulu yarışma sonucunda dereceye girenler, birbirinden değerli hediye çekleri ile de ödüllendirilecek.