GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Özgecan Aslan olayı hatırlansın, bilinsin ki bir daha asla yaşanmasın" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, partisinin Samsun İl Kadın Kolları 4'üncü Olağan Kongresi’ne katıldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen kongrede konuşan Bakan Akif Çağatay Kılıç, "Yakın zamanda hepimizi üzen, Türkiye'yi derinden etkileyen Özgecan Aslan kardeşimizin cinayeti ile ilgili konularda, orada yaşananlar bir vahşettir. Bu hunharca işlenmiş bir cinayettir. Dolayısıyla bunu suiistimal etmeye kalkanlara da en güzel cevabı ben ailesinin verdiğini, annesinin ve babasının verdiğini düşünüyorum. Onlara da buradan tekrar teşekkür ediyorum. Allah onlardan da razı olsun. Ama siyasi parti olarak bizim de burada durduğumuzun yerin de çok doğru bir yer olduğunu düşünüyorum. Gençlik kollarımız, kadın kollarımız, ana kadememiz, hükümetimiz. Bütün gerekli adımlara atmıştır" dedi.

Bakan Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü: "Antalya’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın görev alanı içerisinde olan gençlik merkezlerinin inşasıyla ilgili yaptığımız projelerden bir tanesinin ismini Başbakanımızın talimatı ile Özgecan Aslan Gençlik Merkezi koyduk. Koyduk ki bu hatırlansın. Bazıları dedi ki bu kötü olayı hatırlamak doğru olmayabilir. Hayır. Hatırlansın. Bilinsin ki bir daha asla yaşanmasın. Ve bunu yapanlar da adalet karşısında en ağır cezayı alarak bunun karşılığını, hesabını vermek durumundalar" dedi. Bakan Kılıç, kongrenin ardından karayolu ile Ankara gitmek üzere kenten ayrıldı.