Atıcılıkta 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılmayı daha önce garantileyen milli atıcılar Yusuf Dikeç ve İsmail Keleş, Rio 2016’nın provasını Azerbaycan’da yapmaya hazırlanıyor.
Bakü’de 12-28 Haziran tarihleri arasında yapılacak organizasyonla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan milli sporcular, oyunlardan madalyayla dönmeyi hedefliyor.
Atış poligonunda altın madalya hedefi için mücadele edeceğini kaydeden Yusuf Dikeç, Avrupa Oyunları’nın ilk kez düzenlenecek olmasının önemine dikkat çekti. Oyunların Azerbaycan’da düzenlenmesinden dolayı ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Dikeç, “Azerbaycan’da çok kaliteli ve zorlu müsabakalar bizleri bekliyor. Kendi dalımda iddialı olduğumu söyleyebilirim. Temennim madalyayla Türkiye’ye dönmeyi başarmak. Çünkü daha önceki zorlu yarışlarda aldığımız başarılar, antrenman durumumuz ve seviyemiz bunu başarabilecek düzeyde” dedi.
Avrupa’nın ilk 20 sırasında yer alan sporcuların oyunlarda mücadele edeceğini kaydeden Dikeç, “Sporcuların kalitesi aynı zamanda müsabakaların kalitesini ortaya koyacak. Katılan ilk 20 sporcu, Rio Olimpiyat Oyunları için kota almış durumda olan sporcular. Burada Avrupa’nın en iyi isimleriyle mücadele edeceğim. Bu bakımdan Avrupa Oyunları, Rio Olimpiyat Oyunları’nın da bir provası niteliğini taşıyor” diye konuştu.
KELEŞ: "MENTAL OLARAK HAZIRLANMAK ÇOK ÖNEMLİ"
Bakü’de Türkiye’yi temsil edecek bir diğer milli atıcı İsmail Keleş ise Avrupa Oyunları’nın ilk kez düzenlenmesi ve 4 yılda bir gerçekleşecek olmasından dolayı ciddi bir öneme sahip olduğunu söyledi. Keleş, Rio Olimpiyat Oyunları öncesinde önemli bir sınav niteliği taşıyan oyunlar için şu ifadelere yer verdi:
“Atıcılık branşı kassal bir branş olmadığı için daha çok strateji ve beyne dayalı bir karşılığı var. Mental olarak kendinizi iyi hazırlamanız çok önemli. Atıştan bir saat öncesindeki düşüncelerimiz bile o günkü müsabakalarımızı etkileyebiliyor. 2015 1. Avrupa Oyunları, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları öncesinde bizim için çok büyük tecrübe olacak.”