Mısır’da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında idam kararı verilmesi, Aksaray’da protesto edildi.
Aksaray Sivil Toplum Platformu öncülüğünde Hükümet Meydanı’nda toplanan grup, ellerinde dövizlerle slogan atarak idam kararına tepki gösterdi. Memur-Sen Şube Başkanı Şaban Bülbül, yaptığı açıklamada Sisi’yi lanetlemek ve darbeci mahkemelerin verdiği kararı protesto için burada olduklarını söyledi. Mursi ve Mısır halkına verilmiş haksız, hukuksuz kararları şiddetle lanetlediklerini ifade eden Bülbül, "Ey Müftü! Ey fetva makamı. Hukuki, insani, ahlaki ve vicdani olmayan bu kararı onaylama. Darbecilerin suçuna ortak olma, zulme geçit verme. Aksi halde vicdan azabından kurtulamayacaksın. Vicdan hesabından kurtulsan Allah’ın hesabından kurtulamayacaksın. Mahkeme-i Kübra’da hesabını vereceksin. Kararı onaylarsan bütün Müslümanlar olarak iki elimiz yakanda olacaktır" diye konuştu.
Yapılan yargılamanın hiçbir hukuki yanının olmadığını belirten Bülbül şöyle devam etti:
"Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek, dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir. Haklı olanları cezalar susturamayacak ve gerçekleri darbeciler örtemeyecek. Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezalar alamaz. İspat edilmiş tek suç bulunmazken milletin seçtikleri yargılanmamalı ve siyasi kararla özgür düşünceleri esir alınamaz. Zalimlere karşı iyilik kazanacak, Siyonizmin tetikçileri darbeciler onuruna sahip çıkanları diz çökertemeyecek ve Mısır’a, Ortadoğu’ya özgürlük direnişle gelecektir.”
Gruba AK Parti Aksaray Milletvekili adayları İlknur İnceöz, Nevzat Palta ve Hüseyin Hüyük, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar da destek verdi. Grup, okunan duanın ardından dağıldı.