Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yaşlılar Haftası nedeniyle bir araya geldiği yaşlılara, “Yaşlılar Köyü Projesi”nin hayata geçirileceği müjdesini verdi.
Başkan Mehmet Çerçi, Yaşlılar Haftası dolayısıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen programa katıldı. Huzurevinde bulunan yaşlılar ile Çamlıca Kafe’de bir araya gelen Başkan Çerçi, yaşlılarla sohbet ederek, yemek yedi. Programda Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak ve Şule Uygur da hazır bulundu.
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, belediye olarak yaşlılar için büyük proje gerçekleştireceklerini belirterek, “Yaşlılar Köyü’nü oluşturuyoruz. Yaşlılarımızın, barınma, yemek ve değişik sosyal etkinliklerin gerçekleştirileceği, hobi bahçelerinin içinde yer alacağı, sanatsal üretimlerin yapılabileceği, onları hayata daha çok bağlayacak bir yaşam ortamı oluşturacağız. Bu projemizle ilgili Sayın Manisa Valimiz ile de görüşmelerimiz oldu. Yer temini konusunda yazışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu projemiz hayata geçirildiğinde Manisa’ya çok önemli bir tesis kazandırmış olacağız. Yaşlılarımıza, engellilerimize sahip çıkmış olacağız. Bu vesile ile düzenlemiş olduğumuz bu organizasyonuma katılan büyüklerimize çok teşekkür ediyor, her zaman dualarını bekliyoruz.” dedi.
“TOPLUMUN BÜYÜKLERİNE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR”
Başkan Çerçi, toplumun büyüklerine sahip çıkmaları gerektiğini ifade ederek, “Bizde onlarla bir araya gelmek ve onların kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamak için bu organizasyonu düzenledik.” diye konuştu.
Yaşlılar ile aynı sofrayı paylaşmanın kendileri için mutluluk verici olduğunu vurgulayan Çerçi, “Hem onların sorunlarını dinledik, hem de her zaman onların yanında olduğumuzu göstermek istedik. Onlarla soframızı paylaşmak, lokmamızı paylaşmak bizler için ayrı mutluluk. Yunusemre Belediyesi olarak AK Saçlılar Koordinasyon Merkezi (AKKOM)’u da faaliyete geçirdik. Bunun yanı sıra engelli vatandaşlarımız için de Engelli Koordinasyon Merkezimiz (EKOM)’u faaliyete geçirdik. Hem yaşlılarımız, hem de engelli vatandaşlarımızın bizim için ayrı bir önemi var. Onlara karşı her türlü pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.