Kars Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekipleri, Sarıkamış’ta kar kızağı eğitimi alıyor.
Türkiye genelinde UMKE arasında sadece Kars UMKE’de bulunan 2 adet kar kızağının kullanımı için 25 personel Osman Yüce Tesileri’nde kar kızağı kullanmayı öğreniyor. Kullanımı kolay, kontrolü zor olan kar kızaklarıyla tur atmak için ilk denemeyi yapan UMKE personelleri, renkli görüntüler yaşanmasına da neden oldu. Bazı personel motordan düşerken, bazıları da hatasız kar kızağı kullanmanın haklı gururunu yaşadı.
Öte yandan deneyimli kar kızağı eğitmenlerinden eğitim alan 25 personelin tamamı kar kızağını kullanmayı öğrendi.
Kars Sağlık Müdürlüğü Afet Birim Sorumlusu Tahsin Ulu, Türkiye’de sadece kar kızaklı UMKE ekibinin Kars’ta olduğunu söyledi.
Ulu, “Tüm UMKE personelimizin alması gereken kar motoru eğitimlerini almayan 25 personelimize bu eğitimi veriyoruz. Kar kızağı UMKE ekibi olarak başka hiçbir ilimizde yoktur. Türkiye’de bu kar motorları sadece Kars Sağlık İl Müdürlüğü UMKE’de bulunmakta. Eğitimlerde aracın kullanılması, mekanik arızalarda ne gibi müdahaleler yapılabileceği öğretiliyor. Çünkü vakaya giderken kar motoruyla baş başa kalacaklar. Bu tür durumlarda ne yapmaları gerekenleri öğretiyoruz” dedi.
Yapılan kar kızağı eğitiminin ardından UMKE ekipleri toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.