Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ile Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Güneydoğu Bölge Koordinatörlüğü arasında ISO 9001 anlaşması imzalandı.
İmza töreni, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ile TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörü Mehmet Hakan Yıldırım arasında Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörlük Binası’nda gerçekleşti. Karşılıklı atılan imzalardan sonra açıklamalarda bulunan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “Yenilikçi ve girişimci üniversite, rekabet gücü yüksek kalite ve akreditasyon süreçlerinin içerisinden geçmiş üniversite demektir. Şimdi rakipleriniz birinci nesil ikinci nesil üniversiteler yıllar önce kurulmuş, oldukça köklü üniversiteler. Biz genç bir üniversiteyiz, bu nedenle kalite odaklı olmak zorundayız. Öğrenci odaklı olmak zorundayız. Türkiye’nin tek ulusal belgelendirme kuruluşu, TSE ile çok önemli bir protokole imza atmış durumdayız. Bundan sonra Hasan Kalyoncu Üniversitesi, kalitesi belgelendirmiş olacaktır. İşbirlikleri yapacağız, öğrencilerimizin kalite, bilinci almasını sağlayacağız. Belki bununla ilgili lisans üstü programlarını içinde olacağız. O nedenle TSE çok büyük bir kurum, bizimle işbirliği yaptığı için, partnerlik yaptığı için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
“BU PROTOKOLÜN, KALİTE BİLİNCİNİ DAHA DA YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”
“Geçmişimizle kalitede standardizasyonda uygunluk değerlendirmede yapmış olduğumuz çalışmaların nihai taşlarından bir tanesi de üniversitelerimizle yapmış olduğumuz çalışmaların Hasan Kalyoncu Üniversitesini, Gaziantep’imizin güzide üniversitesiyle, bir işbirliği protokolü yapıyoruz” diyen TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörü Mehmet Hakan Yıldırım, bu protokolün, kalite bilincini daha da yaygınlaştıracağını ve üniversitede ki bu kaliteli yönetim sistemini belgelendirmek amacıyla bir işbirliği olacağını belirtti. Yıldırım şöyle konuştu:
“Tabii mezun öğrencilerin, bize yönelik eğitimlerimiz, öğretim görevlilerimize ve yönetimlerine yönetim sistemleri olsun uygunluk değerlendirme anlamında eğiştim seferberliği başlatıyoruz inşallah. Akabinde bir çalıştay ve eğitimden sonra ISO 9001 belgelendirmesiyle başlayacak olan belgelendirme serüvenine, inşallah yakında 14 bin, 18 bin bir gibi diğer yönetim sistemlerinin beraber yürüteceğiz. Yüksek lisans programlarını açacağız, Hocamızın belirttiği gibi, kalite ve uygunluk değerlendirme standardizasyon konularında, standartların belirlenmesi, önemli yer teşkil eden üniversitelerimizin bu anlamda aktif teknik komitelerde görev almalarını sağlamış olacağız. Ulusal kuruluşumuz, uluslararası anlamda standartların belirlenmesinde bu yolu açmış bulunmakta.”
Konuşmalardan sonra, Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Mehmet Hakan Yıldırım’a hediye takdim etti.