Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, “Bu stat her zaman elimizden alınabilir. Bunu halletmek için uğraşıyoruz.

İlk uğraştığımız konu da bu stadın üst hakkını tapuda tescil ettirmektir" dedi. Galatasaray Kulübü'nün TT Arena'da gerçekleştirilen Ocak ayı olağan divan kurulu toplantısına Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat ile yönetim kurulu üyeleri, divan kurulu ve kongre üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Türk Telekom Arena'nın üst hakkı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Stadın üst hakkı için uğraştıklarını belirten Yarsuvat, “Bu stat her zaman elimizden alınabilir. Üst hakkı olsa ona göre bir takım değişikliklerin yapılması, bir hukuki sözleşmeler ile kulüpteki gelirlerin kulübe aktarılması söz konusu olabilir. Ama şu an için bu yok. Bunu halletmek için uğraşıyoruz. İlk uğraştığımız konu da bu stadın üst hakkını tapuda tescil ettirmektir. Bununla ilgili olarak girişimlerde bulunduk. Bunu halletmek için uğraşıyoruz” şeklinde konuştu.

“VAZGEÇMEK KİTABIMIZDA YAZMAZ”
Amatör branşlarda giderlerin çok fazla olduğunu belirten başkan Yarsuvat, yüksek maliyetlere rağmen bunu yürüttüklerini dile getirdi. Yarsuvat, “Adı amatör, güzel geliyor. Gerçekte hiç de öyle amatör değil. Size kaba bir rakam vereyim. Amatör şubelerin gideri 95 milyon TL. Bütün amatör şubelerin geliri ise 30 milyon. Demek ki 60 milyon bir açık var. Çok zor durumdayız esasında. Sadece biz değil, bütün kulüpler zor durumda. Biz 110 senelik bir kulübüz. Farklılığımız 110 senede kazandığımız kazançlardan, müktesebatımızdan gelir. Evet Galatasaray büyük bir kulüptür. Amatör şubeleri de ancak bu şekilde yönetebiliriz. Toplam bin 60 sporcumuz var amatör şubelerde. Tabi amatör diyoruz ama basketbol hiçbir zaman amatör değil. En ucuz oyuncu 500 bin Dolar. Bu rekabetten asla vazgeçmeyeceğiz, bunu yürütmeye çalışacağız ve yürüteceğiz. Vazgeçmek bizim kitabımızda yazan bir husus değildir” dedi.

“BAZI ARKADAŞLAR OYUNCU SEVİYESİNDE SPONSOR OLSUN”
Yarsuvat, amatör sporların sağlıklı bir şekilde devam ettirilmesi için önerilerde bulunarak, “Amatör sporların Galatasaray'a maliyetleri çok yüksektir ama bu bizim işimizdir. Bunu yapacağız. Bunu nasıl yapacağız; içimizde Galatasaraylılar var, Galatasaray'ı severler var, başarısıyla övünenler var. Kadehler kaldırıyoruz şampiyon olunca. Bazı arkadaşlar da oyuncu seviyesinde sponsor olsunlar. Mesela bir basketbolcuyu, voleybolcuyu bir kişi destekleyebilir. Ona veririz. Deriz ki; 'Ahmet Efendinin oyuncusudur, onun bursuyla oynuyor.' Bunları diliyorum eğer amatör sporların devam etmesini istiyorsanız sizlerden, Galatasaray üyelerinden, Galatasaray'ı sevenlerden dayanışma bekliyoruz. Bunu dayanışma ile halledebiliriz” ifadelerini kullandı.