YOZGAT Belediyesi, israfa dikkat çekmek ve çöpe atılan bayat ekmekleri değerlendirmek üzere şehir merkezinde belirli noktalara bayat ekmek toplama kutuları yerleştirdi. Belediye tarafından yapılan uygulama ile toplanan bayat ekmeklerin, Yozgat Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde değerlendirileceği belirtildi. Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçaslan, ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da ekmek israfı olduğunu belirtirken, şöyle dedi:
"Evlerde biriken bayat ekmekler genellikle çöpe atılp israf ediliyor. Bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla şehir merkezinde ilk etapta 15 noktaya ekmek toplama kutuları yerleştirdik. Burada toplanan ekmekler belediyemizin hayvan barınağında değerlendirilecek ve bu sayede barınak giderlerinde tasarruf yapılması sağlanmış olacak. Ayrıca kış aylarında toplanan bayat ekmekler yabani hayvanlar için doğaya bırakılacak."
Kılınçaslan, halktan evlerde biriken bayat ekmekleri çöp kutularına atmak yerine ayrı olarak biriktirmelerini ve toplama kutularına atmalarını istedi.
FOTOĞRAFLI