Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Akçaören köyünde özürlü 2 çocuğu ile birlikte yıkık bir evde yaşayan Mehmet Ertuğran için Ürgüp Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından prefabrik ev yaptırıldı. Ertuğran ailesinin yeni evinin anahtarını Kaymakam Alper Balcı teslim etti.
Akçaören köyüne yaptığı ziyarette 65 yaşındaki Mehmet Ertuğran’ın eşini kaybettikten sonra 30 yaşındaki özürlü oğlu Kadir ve 35 yaşındaki kızı Emine ile harabe bir evde yaşadığını gören Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, aileye talepleri üzerine ev yaptırma sözü verdi. Kaymakam Balcı’nın verdiği söz sonrasında Ürgüp Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından üç ay içinde Ertuğran ailesi için iki oda, bir salon, mutfak ve banyodan oluşan 60 metrekarelik çelik konstrüksiyon prefabrik ev yaptırıldı. 30 bin liraya malolan evin içi de Ürgüp Kaymakamlığı ve Ürgüp Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından döşendi.
Ertuğran ailesine yeni evlerinin anahtarı Kaymakam Balcı tarafından teslim edildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’nin de katıldığı törende İlçe Müftüsü Abdül Muhammed Çınar tarafından dua okundu. Kaymakam Balcı, “Mülki idari amirleri olarak bizleri yetiştiren Valimiz Seyfullah Hacı Müftüoğlu’nun muhteşem bir lafı var, onu unutamıyoruz. Kendisi ‘Mülki idare mesleği ne kariyerdir ne de uzmanlık. Kaymakamın işi sadece insandır ve halkına hizmet etmek her şeyin üstündedir’ derdi. Biz bunun bilinci ile görevimizi idame ettiriyoruz. Vakıf mütevelli heyetimiz ile Mehmet kardeşimize ev yaptırma kararı aldık. Üç ay önce buraya geldiğimizde şartları çok kötüydü, prefabrik evimiz bitti. Bugün de mütevelli heyetimiz ile Mehmet amcaya evini teslim ettik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Mehmet Ertuğran, Kaymakam Alper Balcı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yöneticilerine teşekkür etti.