Tolga YILDIRIM/ ANTALYA, () - ANTALYASPOR Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Kamerunlu golcü Samuel Eto’o’nun, FIFA tarafından 2018 Dünya Kupası grup eleme maçları kura çekimini gerçekleştirecek futbolcu seçildiğini söyledi. Gencer, "3 milyar insan sahneye kura çekimi için çağrılacak Antalyasporlu Samuel Eto’o’yu izleyecek" dedi.
Antalyaspor’un 2014 yılı olağan genel kurulu, Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu’nda yapıldı. Başkanlığını Dündar Uluğkay’ın yaptığı divan kurulunda Hakan İrban, Mehmet Çelik, İbrahim Yıldırım yer aldı. Divan kurulu başkanı Uluğkay, Antalyaspor’un Süper Lig’e yükselmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Şampiyonluğu sürpriz olarak değerlendiren Uluğkay, bu başarıyı kutladığını ve kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi. Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır da genel kurul öncesi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile görüştüğünü anlattı. Türel’in mesajını iletmek istediğini aktaran Tanır, "Döşemealtı’nda yapılan tesisin hafriyat işlemi bitti. Beton işlerine geçiliyor. Antalyaspor Koleji’nin arazi tahsisi tamamlandı ve proje çalışmaları başladı" dedi.
Antalyaspor Kulübü Vakfı Başkanı Ali Yılmaz ise 2014 yılının ilk yarısında futbolcu transferine harcanan paranın fazlalığını eleştirdi. Geçen sezon takımda futbolcuların daha fazla prim almak için play off müsabakaları oynayarak Süper Lig’e yükseldiğini öne süren Yılmaz, "Bundan sonra prim hataları yapılmaz, prim katlanacaksa artacaksa da yöneticiler kendi parasıyla yapar. Kulübün parasıyla zammı sokaktan geçenler de yapar. Kulübün parasıyla taraftar gruplarına destek sona ermeli. Maddi anlamda saygınlığını yitiren kulüp yönetiminin, 2014 yılının ilk sezonunda art niyetsiz ikinci yarısında başarılı dönem geçirdiğini düşünüyorum" dedi.
Kulüp yöneticilerinin takımın Süper Lig’e yükselmesinin ardından son 1 ayda mali kontrolünü kaybettiğini dile getiren Yılmaz, şunları söyledi: "Yönetim yetkisiz menajere teslim oldu. Bitmemiş stadın, olmayan geliri harcanmaya başlandı. Diploması yetersiz olan Yusuf Şimşek ile üç yıllık anlaşma imzalandı. Milan mı istiyordu, bilmiyorum. Yılda 3 defa teknik direktör değiştiren başkan Gültekin Gencer, Yusuf hocaya nasıl sabredeceksiniz. Yusuf hoca ile garanti 4.5 milyon lira kontrat yapılmış. Olası görevden ayrılmada Yusuf hocaya da Samet hoca gibi çalışmadığı günlerin parasını ödeyecek miyiz? Antalyaspor’un son bir ayda menajerlere 4 milyondan fazla para veya senet verdiği konuşuluyor."
Eto’o transferi ve Ronaldinho’nun transfer çalışmalarıyla heyecan yarattığı için Gencer’e teşekkür eden Yılmaz, bu oyunculara menajerlerine ödenen paranın somut olarak ortaya konmasını talep etti. Yılmaz, Eto’o’nun tüm giderinin sponsorlar tarafından karşılanacağı sözünün takipçisi olacaklarını belirtti.
Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer de kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Yeni sezona yeni statta başlamayı temenni eden Gencer, statta katlanabilir koltukların montajının zaman alacağından dolayı bakanlığın elindeki mevcut sabit koltukların yapılmasına karar verildiğini anlattı. Ali Yılmaz’ın açıklamalarına tepki gösteren Gencer, Samet Aybaba’nın kulübe icra göndermediğini söyledi. Genel kurul tarafından göreve geldiğini hatırlatan Gencer, "Koltuk meraklısı değiliz. Asıl koltuk meraklısı olanlar kongre sürecini geçirip hala kongre yapmayanlardır. Vakfın kongre süresi geçeli çok oldu ama nedense genel kurula gidilmiyor” diyerek tepki gösterdi.
Eto’o’nun transfer ücretine yönelik eleştirileri cevaplayan Gencer, Kamerunlu golcünün sözleşmesinde 1 liralık tazminat maddesi bulunmadığını belirtti. Gencer, transfer görüşmelerinin uzamasının sebebinin de Beşiktaş’ta geçen sezon forma giyen Demba Ba olduğunu söyledi. Gencer, "Transferin uzamasının sebebi Demba Ba’dır. Türkiye de kulüplerin para ödemesinde sıkıntıdan dolayı temkinde bulunması nedeniyle gecikti. Antalya’ya Eto’o’yu teminatsız getirmesini bildik. Şampiyon olan takımdan bir oyuncu satmadan 5 önemli transfer yaptık. Eto’o transferinde takımdaki diğer futbolculardan farklı bir uygulama varsa istifa etmeye razıyım. 20 bin seyirci ortalaması ile oynamayı istiyoruz" dedi.
Gencer, Eto’o transferi sonrası stat ile takımın isim hakkında 100’er milyon dolar gelir sağlayacak iki sponsorluk görüşmesi yaptıklarını belirtti. Genel kurulda kendisine yönelik eleştirilerden dolayı Gencer, pazartesi günü yönetim kurulu toplantısında üyelerden izin alarak hak etmediğini düşündüğü halde bir ay içerisinde seçimli genel kurul yapılması kararı alacaklarını açıkladı.
Gencer konuşmasının sonunda Antalyaspor Kulübü Başkanı olarak en duygulu gününü yaşadığını söyledi. Öğleye doğru Şenes Erzik’in telefonla kendisini arayıp Eto’o transferinden dolayı kendisini ve Antalyaspor’u tebrik ettiğini dile getiren Gencer, görüşmesini şöyle anlattı: "2018 Dünya Kupası’nın ayın 25’inde yapılacak eleme grupları kura çekiminde bu yıl futbolcu olarak Samuel Eeto’o’nun seçildiğini söyledi. FIFA tarafından Türkiye’den tarihinde ilk defa bir takım olarak Antalyaspor’a bu görevin verilmesinin gururunu yaşıyorum. 3 milyar insan sahneye kura çekimi için çağrılacak Antalyasporlu Samuel Eto’o’yu izleyecek."

FOTOĞRAFLI