Türkiye’nin tek çatı altında toplanan en büyük okulunun inşaatı kar ve dondurucu soğuğa rağmen sürüyor.
Yoğun kar yağışı ve eksi 5 dereceye kadar düşen hava sıcaklığına aldırmayan işçiler inşaatı önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirmek için canla başla çalışıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar. Dondurucu soğukta okul inşaatında çalışan işçileri ziyaret etti. Dündar, teneke içinde yakılan ateşte işçilerle ısınarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Osmangazi Belediyesi, ilçe tarihinin en büyük eğitim yatırımı olan Uluslararası Murad Hüdavendigar Lisesi’ni 2015-2016 eğitim-öğretim yılına yetiştirmek için hummalı bir çalışma yürütüyor. Başkan Dündar, “Hava şartlarının kötü olmasına rağmen çalışmalarımıza son sürat devam ediyoruz. Şuan yoğun bir kar yağışı olmasına rağmen görevli arkadaşlarımız büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Uluslararası Murad Hüdavendigar Lisesi tamamlandığında Türkiye’nin en büyük tek bina okulu olacak. Toplam 24 bin metrekare alan üzerine inşa edilen bu tesis geleceğimizin teminatı gençlerimiz için yapılmış çok önemli bir yatırım. Yurt içi ve yurt dışından öğrencilerin eğitim göreceği lisemiz, içerisinde 450 kişilik yatakhanesi, yemekhanesi, kapalı ve açık spor salonu, konferans salonu ve kafeteryaları ile bir eğitim kompleksi olacak” dedi.
Okul inşaatını Eylül ayına kadar tamamlayarak 2015-2015 eğitim-öğretim yılında öğrencilerin hizmetine sunmak istediklerini kaydeden Başkan Dündar, “Eğitim, ülkemizin geleceği için çok önemli. Gençlerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmeleri ve ülkemizi ileri seviyelere taşımaları için eğitim alanında önemli yatırımlara imza atıyoruz. Selçuklu mimarisi ve günümüz mimarisini harmanlayarak son derecek modern bir şekilde inşa ettiğimiz Uluslararası Murad Hüdavendigar Lisesi’nde de inşallah memleketimize faydalı fertler yetişecek” diye konuştu.
Okulun 2015-2016 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor.