Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), 2015 yılında hibe desteğine çıktığı 3 Mali Destek Programı kapsamında 13,8 milyon TL. hibe desteği verecek.
Hibenin 8,8 milyon TL.’lik kısmı sosyal kalkınmaya harcanacak. Programlara başvurular 20 Mart 2015 tarihinde sona erecek.
Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı’da faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı Mali Destek Programları açıklandı. Bu yıl içeresinde 3 mali destek programına çıkan SERKA, toplam 13,8 milyon TL hibe desteği verecek. Hibenin 8,8 milyon TL’lik kısmı sosyal kalkınmaya verilecek.
2010 yılından itibaren bölge illerine mali destek veren SERKA, birinci programı olan İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-5 kapsamında faaliyet yürüttüğü illerdeki KOBİ’ler, kar amacı güden kooperatifler ile yeni yatırımcılara yönelik 5 milyon TL hibe desteğinde bulunacak. Dört ildeki imalat sanayi ve turizm alanında faaliyet gösteren işletmeler ile yeni yatırımların desteklenmesi amacıyla açılan program çerçevesinde proje bütçesinin yüzde 50’sini geçmeyecek şekilde 500.000 TL, gıda ve tekstil sektörlerinde yeni yatırımcılara proje başına azami 750.000 TL mali destek sağlanacak.
SOSYAL KALKINMAYA 8,8 MİLYON TL DESTEK VERİLECEK
Sosyal kalkınmaya ilk kez destek veren Ajans, iki sosyal kalkınma programı kapsamında 8,8 milyon TL destek verecek. Dört ildeki yaşanabilirlik düzeyini yükseltmeyi amaçlayan 4 milyon TL bütçeli Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’na kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek odaları ile dernekler ve vakıflar başvuruda bulunabilecek. Başarılı bulunan projelere bütçenin yüzde 85’ini geçmeyecek şekilde azami 350 bin TL destek sağlanacak.
SERKA’nın son programı ise, 4,8 milyon TL bütçeli Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı olacak. Ajansın faaliyet yürüttüğü illerdeki yaşam memnuniyet düzeyinin yükseltilmesi ve göçün engellenmesi amacıyla açılan programa Mahalli İdareler (Belediyeler, İl Özel İdareleri, Köy muhtarlıkları) ile mahalli idare birlikleri ve kamu kurum ve kuruluşları başvuruda bulunabilecek. Program kapsamında başarılı bulunan projelere, proje bütçesinin yüzde 75’ini geçmeyecek şekilde azami 750.000 TL mali destek sağlanacak.
Bölgedeki aktörlerin mali destek programlarından faydalanması amacıyla Ocak ayı süresince 4 il merkezi ile bağlı ilçelerde SERKA uzmanları tarafından bilgilendirme ve eğitim toplantıları düzenlenecek ve projelere yönelik teknik bilgi verilecek.
3 Mali Destek Programı’na proje sunmak isteyen kurum ve kuruluşlar ile girişimciler, 20 Mart 2015 tarihine kadar başvuruda bulunabilecek.