MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, ormanlık alanda kaçak olarak kestiği ağaç kütüklerini yüklediği sepetli motosikletiyle evine dönerken kaza yapan 50 yaşındaki Veli Demir yaşamını yitirdi.
Kaza, bugün saat 04.00 sıralarında, Çaylı Mahallesi Bent Deresi yolu Örenlik Mevkii'nde meydana geldi. Evli ve 6 çocuk sahibi inşaat ustası Veli Demir, ormanlık alanda kaçak kestiği belirtilen çam ağaçlarının kütüklerini evine götürmek üzere sepetli motosikletine yükledi. Plakasız aracıyla yola çıkan Demir, motosikletin devrilmesiyle, altında kaldı. Eve dönmeyince endişelen yakınlarının aramaya çıktığı Demir, ormanlık alanda, kanlar içinde bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Demir'in öldüğü belirlendi. Polis tarafından yapılan inceleme sonrası Demir'in cesedi, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.
Veli Demir'in kızı Saniye Demir, "Babam bizden habersiz ormana oduna gitmiş. Benim haberim olsa göndermezdim. Sabah eve gelmeyince annemle merak ettik ve babamın arkadaşına haber verdik. Daha sonra aramaya çıktık. Bulduğumuzda şoke olduk. Babam motosikletin altında kalmıştı. Annem sinir krizi geçirdi, sakinleştirici iğne yaptılar. Çok kötü bir olay Allah kimsenin başına vermesin" dedi.
Ölen Veli Demir'in arkadaşı Muammer Ölmez, "Rahmetlinin eşi Nevike ile limon kesmeye gidecektik. Geç kalınca aradım. O da durumu anlattı. Onları da alarak buraya geldik. Görünce şoke olduk. Hemen 156 ve 155'i aradım. Eşi Nevin sinir krizi geçirdi onu da ambulansla hastaneye kaldırdılar" dedi.

FOTOĞRAFLI