Konya’nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen törende İhsan Kabadayı Ortaokulu’na mavi bayrak takdimi yapıldı.
Beyşehir Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mavi bayrak takdimine layık bulunan İhsan Kabadayı Ortaokulu’nda tören düzenlendi.
Mavi Bayrak Takdim töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, geleceğin sağlıklı, huzurlu ve mutlu nesillerinin yetiştirilmesinin görevleri olduğuna vurgu yaparak, bir takım değerlere bugünden sahip çıkılmadığı takdirde yarın bunların anlaşılmasının gecikebileceğine dikkat çekti. Bu değerlerden bir tanesinin su olduğunu, 50-70 yıl sonra dünyada savaşların artık petrol yüzünden değil su yüzünden çıkacağının düşünüldüğüne işaret eden Konuk, “O yüzden bu konuya özellikle vurgu yapmak istedik, gündemimize aldık. Amacımız suyun bilinçli ve tasarruflu kullanılmasıdır. İlçemizde ilk defa mavi bayrak takdim töreni yapılıyor. Bu okulumuz da suyu bilinçli ve tasarruflu kullandığı için mavi bayrağa kavuşacak. Bundan sonraki hedefimiz de diğer okullarımızda da bu bilinci oluşturmak ve mavi bayrak alan okul sayısını daha da artırmak olacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından öğrencilerin sunduğu halk oyunları gösterisi beğeniyle izlendi. Ardından suyla ilgili şiirler okundu, okulda oluşturulan su timleri katılımcılara tanıtıldı. Öğrencilerin de su tasarrufuna yönelik mesajları içeren dövizler açtığı törende okul müdürü Aytekin Solmaz’a mavi bayrak ve sertifikası takdim edildi. Programın sonunda okul gezildi.