Bursa’da, Osmangazi Kent Konseyi Kadın Meclisi, madde bağımlılığıyla ilgili anneleri bilgilendirdi.
Alder Ebru Kültür Merkezi, AYBUDER ve Bursa Eğitim Gönüllüleri işbirliğiyle Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan Ayık Hayatla Buluşma Derneği (AYBUDER) Genel Sekreteri Seyyide Yörük, Bursa’da son yıllarda madde kullanan kişi sayısında ciddi bir artış olduğuna dikkat çekti. Yörük, “Bursa, kullanılması ölümle sonuçlanan metamfetamin ve bonzai maddelerinin adeta başkenti olmuş durumda. Biz de Osmangazi Kent Konseyi, Alder Ebru Kültür Merkezi, AYBUDER ve Bursa Eğitim Gönüllüleri ile birlikte gençleri madde bağımlılığından kurtarmak adına Bursa’da çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bursa, madde bağımlılığıyla mücadele konusunda çok hassas. Gerek valilik gerekse de Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bizlere büyük destek oluyor” dedi.
Kendisinin de 8 yıl boyunca madde kullandığını, 3 yıl önce madde bağımlılığından kurtularak temiz bir hayat sürdüğünü belirten Yörük, “Çocuk ve gençlerin madde bağımlısı olmaması için ailelere, özellikle de annelere büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Bir kadın aile için çok önemli. Anne değişirse aile değişir. Aileler değişirse toplumlar değişir. Bu nedenle anneler madde bağımlığıyla mücadelede çok önemli. Eğer aile değişmeye başlarsa, bağımlının iyileşmekten başka çaresi kalmıyor. Bizim de maksadımız ailelerin ve özellikle annelerin uyuşturucuyla mücadele konusunda şuurlanmalarını sağlamak. İnşallah yürüttüğümüz çalışmalarla güzel neticeler alarak, gençleri madde bağımlılığından hem kurtaracağız, hem de koruyacağız” diye konuştu.
Panelin bir diğer konuşmacısı Düriye Özlü’de, iyileşme sürecinde olan 17 yaşında bonzai bağımlısı bir oğlu olduğunu belirterek, “Oğlumu madde bağımlılığından kurtarabilmek için yıllardır mücadele ediyorum. Bu mücadelede anladım ki, her şey ailede bitiyor. Çocuğun uyuşturucu madde kullanmasının sebeplerinin arasında, ailelerinde eksik ve yanlış davranışları olduğunu göz ardı edilemez. Aileler çocuklarına sorumluluk duygusunu çok iyi aşılamalı. Çünkü, çocuklara sorumluluk duygusunu verebilmek, onları madde bağımlılığından uzak tutabilecek en önemli unsurdur. Bir anne ya da baba çocuğunun madde kullandığını ne kadar erken fark ederse, ona yardımcı olma ve bağımlılıktan kurtarma şansı o kadar artar. Madde bağımlısı çocuğu olan bir anne olarak, bütün annelerden bu konuda çok dikkatli olmalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.