Özel İhlas Bizimevler İlkokulu, “Sağlık ve Güvenlik” konusunu evlere taşımak amacıyla, öğrenci velisi Opr. Dr. Mehmet Özgür Kuzdan’dan destek alarak, anne-babaların katıldığı “ Ev Kazaları ve 112’ye Kadar” konulu bir seminer düzenledi.
Opr. Dr. Mehmet Özgür Kuzdan, seminere başlarken herkesin bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğine, böylelikle pek çok kazanın önlenebileceğine, kaza olması durumunda da 112 Acil’den yardım ekipleri gelene kadar kazazedenin durumunun kontrol altında tutulabileceğine dikkat çekti. Kuzdan ayrıca, 112 Acil telefonunun aranmasında da hassas davranılmasının önemli olduğunu, ulaşılması gereken adres ve telefon bilgilerinin aranmadan önce hazırlanarak, telefon hattının ve ekibin uzun süre meşgul edilmemesi gerektiğini belirtti.
Acil servis deneyimlerini velilerle paylaşan Kuzdan, her evde karşılaşılabilecek ev kazalarından örnekler verdi. Evlerde bu tip kazalarda ilk yardımın önemini vurgulayan Kuzdan, ölümler ve kalıcı yaralanmalarda ilk andaki müdahalenin büyük önem taşıdığının altını çizdi.
Önleyici tedbirlerin, herşeyden daha da önemli olduğunu ifade eden Kuzdan, evlerdeki kaza riskini düşürmek için alınabilecek gerekli önemleri sıraladı ve şunları söyledi: “Eşyaların sabitlenmesi ve pencere ile balkonların daha güvenli hale getirilmesi en önemli tedbirlerdir. Bunun yanı sıra, çocuklarımızı da yaşlarına uygun biçimde bu konuda bilinçlendirmeliyiz”.