Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, önlerinde 3 tane önemli maç olduğunu ifade ederek, "Bizim bu maçları yüzde 100 iyi bitirmemiz gerekiyor. Takımımdan çok ümitliyim, çok iyi şeyler yapacağımıza yürekten inanıyorum. Takımlar bundan sonra telafisi olmayan maçlar oynanacak. İnşallah iyi şekilde bitireceğiz" dedi.
Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda basın toplantısı düzenlenen Rıza Çalımbay, Mersin Arena Stadı’nın zemininin iyi olduğunu söyledi. Evlerindeki 5 maçı o statta oynayacaklarını belirten Çalımbay, "İnşallah 5 maçta istediğimiz şekilde biter. Zor bir periyota giriyoruz. Bir haftada 3 tane maç oynayacağız. Cumartesi Balıkesirspor, Salı Fenerbahçe ve tekrar Cumartesi Akhisar Belediyesi maçı var. Bu maçlar bizim için çok önemli. Bizim bu seneki hedefimiz ligi çok iyi bir yerde bitirmek, başka bir düşüncemiz yok. Tabi baktığınız zaman kupada belli bir yere geldik. Oraya kadar gittiğimiz için memnunuz. Ben bu kısıtlı kadro ile buralara kadar geldiğimiz için mutluyuz. Tabi önemli olan sezon sonunu iyi bitirmek. Bizim için önemli 3 tane maçımız var önümüzde. Bizim bu maçları yüzde 100 iyi bitirmemiz gereken maçlar. Bizi korkutan buralarda sakat vermek. Sakat vermesek sorun yaşayacağımızı zannetmiyorum. Bu kadro en düşük bütçe ile kurulan kadro Türkiye liginde. Takviye de yapamadığımız için zorlandığımız anlar oldu. Bu kadromuzun kalan maçlarını çok iyi şekilde bitireceğine inanıyoruz. Çünkü milli maç arası bizim açımızdan çok iyi oldu. Onun için biz lige yeni başlıyor gibi Balıkesirspor maçına çıkacağız. Takımımdan çok ümitliyim, çok iyi şeyler yapacağımıza yürekten inanıyorum. Bundan sonra telafisi olmayan maçlar oynanacak. İnşallah iyi şekilde bitireceğiz" diye konuştu.
"BİZDE EN İYİ OLAN ŞEY TAKIM ARKADAŞLIĞI"
Bazı oyuncuların sakat olduğunu kaydeden Çalımbay, "Cezalı oyuncumuz da var. Tabi bunlar artık hiçbiri mazeret olarak kabul edilmiyor. Bizim için sakat oyuncuların dönmesi de iyi oldu. Oktay ile Güven’in yeniden takıma dönmesi bize olumlu yansıyacaktır. Buraya kadar bu takımı getiren bu arkadaşlardı. Bizde en iyi olan şey takım arkadaşlığı. Takım arkadaşlığı en üst seviyede. Bunları önümüzdeki maçlarda da sahaya yansıtırsak bu ligi istediğimiz bir şekilde bitireceğiz. Çok zor maçlar oynayacağımızı biliyorum. Bizim baktığınız zaman ligi 14-15 kişiyle buraya kadar getirdik, bundan sonra da götüreceğiz. Balıkesirspor maçı çok zor geçecek. Onlarda mutlaka kazanmak isteyecekler. İnşallah istediğimiz sonucu alırız" ifadelerini kullandı.
Basın toplantısının ardından Rıza Çalımbay yönetimindeki Mersin İdmanyurdu takımı, Balıkesirspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda yapılan idmanda oyuncuların morallerinin yüksek olduğu gözlendi. Isınma koşuşu ile başlayan idmanda, 5-2, dar alanda pas çalışması ve taktik çalışma yapıldı. 1,5 saat süren idmana sakatlığı bulunan oyuncular katılmadı.