Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, lösemi hastası olan çocukları evlerinde ziyaret ederek miniklerin hayal ettikleri oyuncakları hediye ederek yüzlerini güldürdü.
Eskişehir Valiliği ile Anadolu Üniversitesi bünyesindeki Gönüllü Toplumsal Hizmetler Kulübü tarafından ortaklaşa hayata geçirilen proje kapsamında Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, Kırmızıtoprak Mahallesi Balıkçı Sokak’ta oturan Porsuk İlkokulu 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Ahmet Emir Çıngıt’ı evinde ziyaret etti. Lösemili çocuklara manevi destek vermek için ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Vali Tuna, kişilerin maddi destekten çok manevi desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Vali Tuna, “Bizim ihtiyacımız artık maddi sorunları hallediyoruz ama hastalar olsun, toplumda dezavantajlı gruplar olsun, toplumda en çok ihtiyacımız olan şey, birbirimize gönlümüzü açmak, birbirimizle görüşmek, ziyaret etmek, ilgilenmek, en azından dinlemek. Bu sosyal ihtiyaçların giderilmesi çok önemli. Bu noktada vatandaşlara çağrımız önce kendi yakınlarından, komşularından başlayarak her kesimden insanları mutlaka ziyaret etmek, hal hatır sormak ve onlara zaman ayırmak. Bu çok önemli bir hediye olacaktır. Manevi destek için buradayız” dedi.
Vali Tuna, çocuklara ve öğrencilere yönelik bu tür ziyaretlerin yapılması gerektiğinden de bahsederek, “Bu önceden beri arkadaşlarımızla düşündüğümüz bir şeydi. Bunun için özel bir plan kurmaya gerek yok, bunlar anlık yapabileceğimiz şeyler. Bu ilde kaç tane lösemi hastası çocuğumuz var, kaç tane şehit ailemiz var, nerede oturuyorlar hepsinin bulunduğu yerler belli. Sadece karar vermek ve gerçekleştirmek önemli aslında. Bu sembolik bir ziyaret ama bahsettiğim kişi ve gruplara yönelik toplum olarak yapmamız lazım. Çocuklarımıza, öğrencilerimize ve okullarımıza şimdiden vermek lazım ki, sonuçta tamamen kendini düşünen, bireyci ve bencil insanlar yetişmesin. Birbirine karşı duyarlı olan, hassas olan, sorunlarını ve dertlerini paylaşan toplum mutlu ve huzurlu toplum olur. Buna mutlaka birileri önderlik etmeli” diye konuştu.
Ardından Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, Ahmet Emir’e hayal ettiği forma, futbol topu ve oyun konsolu, ağabeyi Arda ve kardeşi Eren ile anne Serpil’e de çeşitli hediyeler takdim ettiler.
Hayal ettiği hediyelere kavuşan Ahmet Emir ise mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi:
“Çok mutluyum ve çok sevinçliyim. Hayallerime kavuştuğum için çok teşekkür ederim. Büyüyünce futbolcu olmak istiyordum. Onun için de top ve forma istemiştim. O yüzden bu isteklerimi söylemiştim. Hayallerimin hepsine şuan kavuştum.”