Hakkari İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, Kuzey Irak’ın sıfır noktasında buluna Şemdinli ilçesi Derecik beldesinde inşaatı devam eden Cami ve Kur’an kursları çalışmalarını yerinde izledi.
Şemdinli İlçe Müftüsü Muhammed Değirmenci ve Yüksekova İlçe Müftü Vekili Tahir Çavlı ile birlikte Derecik beldesinde inşaatı devam eden cami ve Kur’an kurslarında yapılan çalışmaları yerinde izleyen Hakkari İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, burada din görevlilerine yönelik bir toplantı düzenledi. Burada konuşan Geylani, "Ülkemizin en uzak köşesi ve Irak’a sıfır noktasında bulunan böylesi bir yerde görev yapmanız birer din gönüllüsü olduğunuzun en güzel kanıtıdır. Bu gün bu şirin beldede inşaatı devam eden cami ve Kur’an kurslarında incelemelerde bulundum. Çok güzel eserlerin yapılmasına ön ayak olmanız bizleri gururlandırmaktadır. Bu vesile ile hepinize teşekkür eder saygılar sunarım. Ülkemizin tapusu olan bu güzide eserlerin bir an önce hizmete açılması için bizlere düşen ne varsa katkıda bulunmaya hazırız. Sizlerin, ülkemizin en uzak fakat en şirin yerlerinden biri olan Derecik beldesinde zor şartlar altında görev yaptığınızın bilincindeyiz. Buna rağmen gerek cami ve Kur’an kursu inşaatlarının bitirilmesinde ve gerekse halkla iletişimde gösterdiğiniz gayret bizleri fazlasıyla memnun etmektedir. Irak’ın sıfır noktasında olmanız nedeniyle ister istemez kültürel bazı etkileşimlerin oluşması kaçınılmazdır. Bu kültürel etkileşimden İslami ve insani boyutu olanları içselleştirmenizi, tersine olanları dışlamamızı ve vatandaşlarımızı onlardan uzak tutmaya gayret göstermenizi istiyorum” şeklinde konuştu.
Belde sakinleriyle bir süre sohbet eden Hakkari İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani ve beraberindekiler hasta bir vatandaşı evinde ziyaret ederek acil şifa dileğinde bulundular.