Sivas’ta milletvekili aday adayı olmak isteyen polis memuru Sait Işık, otomobilini sattı.
Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görev yapan 18 yıllık polis memuru 40 yaşındaki Sait Işık, 7 Haziran’da yapılacak milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olabilmek için 10 Şubat’ta görevinden istifa etti. Aday adaylığı için yeterli maddi birikimi olmayan Işık, otomobilini internet üzerinden satışa çıkardı. Babasıyla aynı evde yaşayan, evli ve 3 çocuk babası Işık, otomobilini internette gören alıcıyla buluşarak, yapılan pazarlığın ardından arabasını sattı. Sait Işık, memleketi Gaziantep’ten aday adayı olarak, milletvekili seçilebilmek için çalışmalarını sürdürecek.
"YETERLİ GELİRİM OLMADIĞI İÇİN ARABAMI SATTIM"
Yeterli geliri olmadığı için arabasını sattığını söyleyen Işık, “Yapmış olduğum tüm araştırmalarda alt gelir grubu olan, açlık sınırı altında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tüm vatandaşları temsil edebileceğimi düşündüğüm için milletvekilliğine adaylığımı koymak istiyorum. Yeteri kadar gelirim olmadığı için kendi arabamı satıp, bu konuda adım atmak istedim. İnşallah ilerleyen günlerde müracaatımı yapıp milletvekilliğine adaylığımı koyduğumu tüm Türkiye’ye duyuracağım" dedi.
Halkın kendi içinden çıkacak bir milletvekili adayını destekleyeceğini düşündüğünü belirten Işık, “Yoksulluk sınırının altında yaşayan yaklaşık 40 milyonun üzerinde Türk vatandaşı var. Bu vatandaşları anlayabilecek kişinin, kendi içlerinden çıkan bir milletvekili olduğunu düşünüyorum. Kendi içinden çıkabilecek bir milletvekilinin onları düşüneceğini öngördüğüm için bu işe baş koymak istiyorum. İnşallah dualarla başarılı olurum" diye konuştu.