Seçim startının verilmesiyle birlikte Milletvekilli Seçimleri için aday adayları başvurularını yapmaya başladı. Niğde AK Partiden ilk olarak Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Ahmet Özmen başvurusunu yaparak milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı.
Siyasete verdiği yıllar ve İl Başkanlığı yaptığı dönemde bilgi ve tecrübeye dayanarak, Niğde’nin sorunlarını bildiği gibi, çözümlerinin nerede olduğunu ve nasıl çözüleceğini bildiğini söyleyen Özmen, ‘Bu sorunları girişimci ruhuma güvenerek çözeceğime inanıyorum’ dedi.
Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Ahmet Özmen; 25. Dönem AK Parti Milletvekilliği Aday Adaylığı açıklamasında şunları söyledi;“1973 yılında Niğde İli Çamardı ilçesi Burç köyünde doğdum. İlk ve Orta Öğrenimimi Burç Köyünde, Lise Öğrenimimi Niğde Ticaret Lisesinde tamamlayıp, 1996 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldum.1997 yılına vatani görevimi tamamladım.5 Nisan 2000 tarihinde S. M. Mali Müşavir, 15 Mayıs 2014 tarihinde de Bağımsız Denetçi oldum. Niğde İl Merkezinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir&Bağımsız Denetçi olarak Yeni Çarşı iş merkezi C Blok kat 2 No: 206 adresinde mesleğimi icra etmekteyim. Evli ve 3 çocuk babasıyım. 9 Mayıs 2009 tarihinde yapılan Ak Parti İl Kongresinde İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildim. Yapılan görev bölümünde İl Başkan Yardımcılığına getirildim. 24. Dönem Milletvekili Aday Adaylığı için 3 Ocak 2011 tarihinde partideki görevimden istifa ederek Milletvekili Aday Adayı oldum."
Özmen ayrıca, "Partimizin 2012 tarihinde yapılan 4.Olağan İl Kongresinde İl Başkanlığına seçildim. Teşkilat çalışmalarından dolayı Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından plaketle ödüllendirildim. 22 Ağustos 2013 tarihinde İl Başkanlığından istifa ettim. İstifadan sonra hiç ara vermeden siyasi çalışmalarıma devam ettim. 2014 Yerel Seçimlerinde Niğde Belediye Başkan Aday Adayı oldum. İl merkezimizden, bütün ilçelerimize, kasabalarımıza, köylerimize kadar gece gündüz demeden bir nefer olarak çalıştım. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de yerel seçimlerde olduğu gibi partimizin başarısı için mücadele ettim. Bu süreçten sonra da kutlu davamızın daha ileri gitmesi için bir nefer olarak halkımıza, STK’lara, esnaf ve sanatkarlarımıza ve toplumumuzun diğer fertlerine Partimizin hizmetlerini ve hedeflerini anlatarak hep onlarla iç içe olarak partimize destek istedim. Siyasete verdiğim yıllar ve İl Başkanlığı yaptığım dönemin bana vermiş olduğu bilgi ve tecrübeye dayanarak; İlimizin sorunlarını bildiğim gibi, çözümlerinin nerede olduğunu, nasıl çözüleceğini Ulaşılması gereken mercileri biliyorum. Bu sorunları girişimci ruhuma güvenerek çözeceğime inanıyorum. Partimizin Yeni Türkiye yolundaki kararlı ilerleyişinin yanında yer alarak Niğde’mizin de bu ilerleyişten gereken payı alması ve Partimizin yoğun çalışma temposuna güç vermek için milletvekili Aday Adayı oldum. Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.