SİNOP (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yurt genelinde  "Güven ile Sağlıklı Yaşama, Diyabet ve Obezite ile Mücadele" Projesi kapsamında Boyabat Fatih İlkokulu öğrencilerine kitap ve cd dağıtıldı.

SGK İl Müdürü Yaşar Yılmaz, Kaymakam Ümit Hüseyin Güney ve protokol üyeleri Boyabat Fatih İlkokulunu ziyaret etti.

Kaymakam Güney ile Yılmaz, Fatih İlkokulu 3. sınıf öğrencilerini sınıflarında ziyaret ederek sağlıklı yaşama, obezite ve diyabet ile ilgili konuşmalar yaptı, tüm öğrencilere  "Güven ile Sağlıklı Yaşam Diyabet ve Obezite" isimli kitap ve ilgili CD dağıttı.

Kaymakam Ümit Hüseyin Güney,  insanın ömür boyu uygulayacağı davranışlarının temelinin çocuklukta atıldığını ifade ederek, "Siz çocukken doğruyu yanlışı ayırdederseniz, yaşınız ilerlediğinde de o alışkanlığınız devam edecektir. Çocukluğunuzda kitap okuma, spor yapma gibi alışkanlıklarınız hayat boyu devam eder. Ağaç yaş iken eğilir misali, sizler küçük yaşlarda sebze, meyve yemeyi dengeli beslenmeyi öğrenip alışkanlık haline getirirseniz, bu da ömür boyu devam eder. Sizlere dağıtacağımız kitabı okuyup neyin doğru, neyin yanlış olduğunu öğrenip öğretmeninize anlatacaksınız" dedi.

SGK Sinop İl Müdürü Yaşar Yılmaz da öğrencilere obezite ve diyabetle ilgili bilgi verdi.

Programa İlçe Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Hava Sazak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya da katıldı.