Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), Enerji Verimliliği haftası münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı koordineli çalışma sonucunda ilkokul öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye dağıttı.
DEDAŞ, Enerji Verimliliği haftası nedeniyle ilkokul öğrencilerine yönelik resim yarışması düzenledi. DEDAŞ’ın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalışması sonucu il genelinde düzenlediği resim yarışmasına çok sayıda ilkokul düzeyindeki öğrenci girdi. DEDAŞ Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüsamettin Atlı, dereceye giren öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Düzenlenen yarışmada birincilik elde eden öğrenciye ve öğretmenine bilgisayar, ikinci gelen öğrenciye eşofman takımı, üçüncülük elde eden öğrenciye ise bisiklet verildi.
Törende konuşan DEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Karagüzel, çeşitli etkinlikler sonucu dereceye giren öğrencileri misafir ettiklerini söyledi. Karagüzel, “Karınca kararınca şirketimiz hediyeler verecek. Önemli olan enerji verimliliği haftasında öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza enerji verimliliği bilincini anlatmaktır. Elektriğin israf edilmemesi gerekliliğini aşılamaktır. Enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğumuz için bunun önemi daha da arttırılmalıdır. Biz enerji verimliliği haftasına önem veriyoruz” dedi.
“ELEKTRİK TÜKETİMİNİN EN FAZLA HARCANDIĞI ŞANLIURFA’DA PANEL DÜZENLEYECEĞİZ”
Enerji Verimliliği haftası nedeniyle en fazla elektik harcanan illerden birisi olan Şanlıurfa’da panel düzenleyeceklerini ifade eden Karagüzel, “En fazla elektriğin harcandığına inandığımız illerden birisi Şanlıurfa’dır. Enerji verimliliği ve israfını önlemek amacıyla bir panel düzenleyeceğiz. Bütün illerde milli eğitim ile beraber çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.
“8 MİLYAR KİLOWATT İSRAF YAPMAKTAYIZ”
Şirketin 6 ilde dağıtım yaptığını ve bu iller arasında Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak ve Batman’ın yer aldığını ifade eden Karagüzel, “6 ilimizin yıllık tüketimi 20 milyar kilowatt saattir. Kişi başına aylık olarak tüketim bin 350 kilowatt harcanıyor. Diğer illerde ise tüketilen elektrik 350 kilowatın üzerine çıkmamaktadır. Ama burada abone başına tüketim bin 350 kilowat maksimum seviyededir. İşin tahakkuk kısmı yani kayıt altına alınması söz konusu olduğunda 350 kilowatın 300 kilowatı diğer bölgelerde rahatlıkla kayıt altına alınmaktadır. Burada bin 350 kilowatın 150 veya 180 kilowatı kayıt altına alınmaktadır. Geri kalan ise kayıp kaçaktır. Her ne kadarda kayıp kaçak olursa bile içinde ciddi manada israf vardır. Yani buradaki abone yükümüz 1 milyon 400 bin olmaktadır. Olan abonelerimiz normal kabul edilebilir standart tüketimi ile yaklaşık 12 milyar kilowaat kullanımımız gerekirken tabi kaçak kullanımı da göz önüne almak şartıyla, 20 milyarlık bir tüketim söz konusu olmaktadır. 8 milyar kilowat saat israf vardır. İsraf gereğinden fazla elektrik tüketmektir” şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüsamettin Atlı, israf yapılmasıyla ilgili olarak bilgilendirme yaptıklarını anlattı. Atlı, “Sürekli yaptığımız çalışmalardır. Ancak bu sene DEDAŞ’ın bizden talebi oldu. Okullarda resim yarışması yaptık. Dereceye giren öğrencileri burada topladık” ifadelerini kullandı.
Program, toplu fotoğrafın çekilmesiyle sona erdi.