Serhan TÜRK, İstanbul,

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Başkan Yardımcısı Abdürrahim Albayrak'ın Çarsamba günlerı düzenlediği geleneksel Karadeniz yemekleri gününe katıldı.

Yemeğe katılan Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Hamzaoğlu Galatasaray'ın sezon başında Napoli'den transfer ettiği Dzemaili'nin yakın zamanda daha iyi olacağını belirtirken, ilerleyen haftalarda kendisinden faydalanacaklarını da söyledi.

"HAKAN BALTA'NIN ÇIKIŞYI ETKİLEDİ"

Hamzaoğlu, Saraçoğlu'nda oynanan Fenerbahçe derbisi hakkında ise şu ifadelere yer verdi:

"Uzun zaman sonra sakin bir derbi oldu. Herkesin aklında futbol oynamak vardı. Hakan Balta'nın sakatlanıp oyundan çıkması bizi etkiledi. Hakan'ın geriden hücuma katkısı büyük oluyordu. Bizim için kötü oldu. Yasin Öztekin o pozisyonda yakın köşeye vursa gol olabilirdi. Ama o vuruşu yapması bile büyük başarı"

"OLCAN KIRMIZI, DİEGO VE EMENİKE SARIYDI"

Maçın hakemi Cüneyt Çakırı'da değerlendiren Hamza Hamzaoğlu, "Olcan'ın pozisyonu kırmızı karttı. Ama Diego'nun ceza sahası içinde kendini yere atması da sarı karttı. Emenike'nin bir pozisyonda kendini bırakması sarıydı mesela. Böyle değerlendirirsek Fenerbahçe'nin bazı oyuncuları daha önceki maçlarda cezalı olup bizim maça çıkmamalıydı. Ben kendi futbolcularıma bile kızıyorum, hakemi aldatmaya yönelik hareket yapmayın diyorum.

Hakem elbette hata yapacak, hepimiz hata yapıyoruz. Ama bizim ülkede hakemleri baskı altına alıp etkileme çabası var" dedi.

"GALATASARAY ŞAMPİYONLUK İÇİN HALA BİR ADIM ÖNDE"

Süper Lig'de oynanacak 11 maç içinde görüşlerini açıklayan Hamzaoğlu daha sonra şöyle devam etti:

"Şampiyonluk için bir adım öndeyiz. Hiç bir şeyin garantisi olmaz. Şu anda Fenerbahçe maçını kazanmış bir Galatasaray düşünebiliyor musunuz? Ama şampiyon olmadan derbi kazanmanın da hiçbir anlamı yok. Kulübün şampiyon olmaya ihtiyacı var".

"Galatasaray yönetiminden sözleşme uzatma ile alakalı bir teklif aldınız mı ?" sorusuna Hamzaoğlu, "Şu anda yönetimden bana gelen bir teklif yok. Gelse de şu an için düşünmem" dedi

"SABRİ İLE SELÇUK ARASINDA SUNİ GÜNDEM YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Galatasaray'da, Sabri ve Selçuk İnan arasında problem olduğu ile ilgili iddialarına da açıklık getiren Hamza Hamzaoğlu, "Selçuk ve Sabri arasında bir problem varmış gibi bir gündem yaratılmaya çalışılıyor. Biz daha da sıkı birbirimize bağlandık. Aralarında bir sorun yok. Sabri'nin elbette bir kırgınlığı olabilir, kadro dışı bırakılmıştı. Ama Sabri'yi kadro dışı bırakan insanlardan hiç kimse yok. Herkesin tek düşüncesi Galatasaray'ın menfaatleridir. Bu tip haberler bizi daha çok kenetliyor, güçlendiriyor. Oyunumuzla ilgili bir eleştiri bulamıyorlar bizi bu tip olaylarla vurmaya çalışıyorlar. Takım bir bütün olursa şampiyonluk gelir. Biz burada birbirimizi sevmek zorundayız. Seni seviyorsam hatanı kapatmak için koşarım" şeklinde konuştu.