Aydın’da seçim dönemlerinde şehrin maskotu haline gelen ve Demokrat Parti hayranlığı ile tanınan 53 yaşındaki Yaşar Çırak seçim atmosferine şimdiden ayak uydurdu.
Her seçimde kendisinin de aday olduğunu belirterek kendisinden daha çok partisine destek isteyen ve Aydın’da Ayyakkabıcı Yaşar olarak tanınan Yaşar Çırak bir yakada aynı partiye ait değişik versiyonlarda hazırlanıp basılmış 7 ayrı rozetle alanlara vekil adaylarından daha erken çıktı.
Çocukluğundan bu yana Aydın çarşısında yaşayan ve engelli olduğu için ayakkabı boyayarak geçimini sağlamaya çalışan Yaşar Çırak, adeta siyasi vefanın bir simgesi. Bir zamanlar ayakkabılarını parlattığı İsmet Sezgin, Nahit Menteşe ve Süleyman Demirel gibi pek çok siyasetçi siyaseti bırakmasına ve partinin faaliyetlerine son vermesine rağmen Ayakkabıcı Yaşar Çırak halen vefası gereği 40 yıl önce gönül verdiği partiye destek arıyor.
Siyasetin bir gönül işi olduğunu ve yıllardır partisinden hiç vazgeçmediğini belirten Yaşar Çırak, “Bazıları siyaseti menfaati gereği yapıyor. Ve siyaset genelde zengin işi oldu. Benim tek partim oldu. O da Demokrat Parti idi. Yıllar geçti. Bir çok kişi gemiyi terk etti ama, ben halen partimden ayrılmadım. Ölünceye kadar da partimden ayrılmayı düşünmüyorum” diye konuştu.