Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nurettin Köksal, Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan Kariyer Günleri’nde işverenlerle iş arayanların bir araya geleceğini belirtti.
Konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyerek program hakkında bilgi veren İş-Kur İl Müdürü Nurettin Köksal, “2015 yılında kariyer günleri yapmayı kararlaştırmıştık. İlk kariyer günümüzü 6 Mart Cuma günü Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. Sayın Valimizin katılımıyla, Sivas Belediyesi paydaşlığında, Cumhuriyet Üniversitemiz rektörlüğünün katılımıyla ve Alonet firmamızın sponsorluğuyla çok güzel bir kariyer günü planladık. Kariyer gününü iki ayrı program dahilinde gerçekleştireceğiz. İlkinde Ankara’dan gelecek daire başkanlarımızın katılacağı bir seminer çalışması yapacağız. Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerine yönelik de iş arama becerilerini konu edinen bir program düzenleyeceğiz. Öğrenci arkadaşlarımızın programlara katılmalarını ısrarla istiyoruz. Çünkü bu programda öğrencilerimizin ilerleyen günlerde yaşamını etkileyecek bilgiler elde edecekler.” dedi.
Köksal,“İlimizdeki çok değerli 20’ye yakın müteşebbis kardeşlerimizin stantları açık olacak ve katılımcıları dokümanlarla faaliyetleri hakkında bilgilendirecek. Aynı zamanda işveren işçi ilişkileri ile bir iş talep başvuru formu doldurma işlemleri yapılacak. İş arayanlar ile personel arayanları karşılıklı buluşturacağız. Bundan sonraki kariyer günlerimiz bir Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde birde Sivas’ta Kültür Merkezi’nde olmak şartıyla yapılacak. Çünkü etkinliklerimizden ilimiz merkezinde yaşayan vatandaşlarımızın da faydalanmasını istiyoruz. Kariyer günleri, seminerler, konferanslar ilimize her zaman hareketlilik getirir ve bereket getirir.”diye konuştu.