Hazar World dergisi tarafından düzenlenen “Ermenistan İşgali Altındaki Karabağ” konulu kısa film yarışmasına başvuru için 24 gün kaldı. Yarışmada dereceye girenlere toplamda 23 bin TL ödül verilecek.
Hazar Strateji Enstitüsü’nün basılı yayınlarından Hazar World dergisinin organize ettiği “Hazar Kısa Film Yarışması 2014” sinema sanatına gönül veren herkesi Hazar Kısa Film Yarışması’na bekliyor. Yarışma Hazar bölgesinin kanayan yarası olan Karabağ sorununu gündeme taşıyor.
Kısa film yapımcılarını ve yönetmenlerini desteklemek, kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmayı amaçlayan yarışma, kurmaca, belgesel, animasyon, canlandırma ve deneysel filmleri bekliyor.
Savaş yılları, savaşta şehit düşenler, gaziler, savaş sonrası göçe zorlanan kadın, çocuk ve yaşlılar; göçmenlerin sorunları, yaşamları ve adaptasyon süreçlerinin ele alınacağı yarışma kapsamında 23 bin TL ödül dağıtılacak. Yarışmada birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin TL, üçüncüye 5 bin TL, jüri özel ödülüne hak kazanan filme ise bin TL ve Apple iPad Mini 16GB Wi-Fi Tablet verilecek.
Ön seçici kurulun değerlendirmeler sonucu belirleyeceği 10 film finalde yarışacak. Kısa film başvuruları, “en az 5, en çok 20 dakika süreli” olmak üzere alınacak. Başvuruda bulunacak katılımcıların, www.hazarkisafilm.com üzerinden başvuru formunu doldurarak, ön izleme kopyalarını en geç 31 Ocak 2015 tarihine ulaştırması gerekiyor.