MHP Erzurum Milletvekili adayı Zekai Kaya, “Sömürü düzeninin bir parçası haline getirilen taşeron işçi kardeşlerimizin yeri başımızın üstündedir” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayı Zekai Kaya, seçim çalışmalarını aralıksız devam ettirdiği Erzurum’da, birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. AKP hükümetleri sayesinde işsizliğin Türkiye’nin başlıca sorunlarından birisi haline geldiğini anlatan Zekai Kaya, ülkede bile-isteye bir sömürü düzeninin kurulduğunu ileri sürerek, “Bu düzenin en mazlum parçasını ise, taşeron çalışanları oluşturmaktadır. Bu kesimin yüzünü güldürecek tek bir siyasal iktidar var, o da MHP iktidarıdır” diye konuştu.
Taşeron sorununun bu ülkenin başlıca sorunu olduğunu ama AKP hükümetinin bu durumu hep istismar malzemesi haline getirdiğini belirten Zekai Kaya, “Ne zaman seçim olsa, bu hükümetin aklına taşeron çalışanları geliyor. Ama her ne hikmetse seçimlerden sonra bu dosya rafa kaldırılıyor. İşte bu manzara, hükümetin samimiyetini apaçık ortaya koyuyor. MHP iktidarı olarak taşeron çalışanlarının yüzünü biz güldüreceğiz” şeklinde konuştu.
ZEKAİ KAYA: BU MİLLETİN DERDİNE BİZ DERMAN OLACAĞIZ
MHP’li Zekai Kaya, partisinin sosyal güvenlik, emekliler ve çalışma hayatına getireceği yenilikleri şöyle sıraladı: "Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılanların mağduriyetleri giderilecek. Staj ve çıraklık sürelerini borçlanma imkanı sağlanacak. Emeklilere her yıl Mart ve Eylül ayında 2 aylık net asgari ücret tutarında ’Emekli Destek Ödeneği’ verilecek. Emekli aylığı zammı tüketim kalıplarına göre özel bir endeksle belirlenecek. Net asgari ücret, asgari geçim standardı düzeyi dikkate alınarak bin 400 liraya yükseltilecek. Hane halkı geliri asgari ücret tutarını geçmeyen asgari ücretlilere belirlenecek. Büyükşehirlerde 100 lira şehir içi ulaşım desteği verilecek. Asgari ücretten vergi alınmayacak. Ücretlilerin asgari ücret kadar geliri vergi dışı bırakılacak. Köleliği andıran işçi çalıştırma son verilecek. Kamuda çalışan taşeron işçiler kadroya geçirilecek."