Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, 2012 yılı Nisan ayında meydana gelen köprü faciasında 15 kişinin ölümünün ardından savcılık soruşturmasında belediye, DSİ ve Karayolları görevlileri hakkında işlem yapılmasına yer olmadığına karar verildi.
6 Nisan 2012 tarihinde çöken köprü faciasının ardından savcılık soruşturması tamamlandı. Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı; Çaycuma Belediyesi, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ve DSİ görevlileri hakkında işlem yapılmasına yer olmadığına karar verdi.
Yaşanan faciada 15 kişiden 4’üne halen daha ulaşılamadı. Hazırlanan raporda ise köprünün çökmesine sebep olarak köprü ayaklarında oyulma ve erozyonu önlemek için taşlardan ve kayalardan oluşan bariyerin önceden yıkıldığı ifadelerine yer verildi. Ancak raporda, taş ve kayalardan oluşan bariyerlerin bakımının yetersiz olduğu kararına yer verildi.
Çöken köprüde hayatını kaybedenlerin ailelerinin avukatlığını üstelenen Malik Uçar ise “Yaklaşık 3 yıl önce yaşanan köprü faciasıyla ilgili olarak sürmekte olan soruşturma; herhangi bir işlem yapılmasına yer olmadığına dair karar verilmesiyle birlikte sonlandırılmış durumdadır. Daha doğrusu biz bu karara idari izinler verilmemiş olması sebebiyle itirazımızda sonuç alınamayacak. Ayrıca bu soruşturmanın bu şekilde sonlandırılmasının yegane sebebi devletin ilgili bürokratlarını soruşturma konusunda izin vermemiş olmasıdır. Korumacı bir tutum sergilenmiştir. Hiç kimse bu soruşturma dahilinde ifadeye dahi çağrılamamıştır. Müvekkillerim soruşturmanın bu aşamaya gelmesinden dolayı son derece üzgünler. Ancak ülkemizde yaşanan benzer olaylarda da aynı şekilde davranan idare bu olayla ilgili olarak da kusurlu bulunduğu düşünülenler hakkında soruşturma izni vermemekle soruşturmayı engellemiştir” dedi.