Kütahya’nın zengin kömür rezervine sahip olmasına rağmen Hisarcık ilçesindeki kömür satıcılarında Tunçbilek kömürü dışında satış için başka illerden getirilen kömürler dikkat çekiyor.
Kütahya genelinde Tunçbilek, Seyitömer, Domaniç-Ömerler, Gediz-Sazköy-Gökler-Ayçatı, Tavşanlı-Alabarda ve Simav-Dağardı kömür sahalarında 1 milyar 22 milyon ton kaliteli linyit kömürü rezervi mevcut olmasına rağmen Hisarcık ve birçok ilçede Balıkesir ve Tekirdağ illerinden getirilen kömürlerin satılmasını vatandaşlar hayretle karşılıyor.
Yılarca evlerinde Seyitömer kömürü kullandıklarını söyleyen vatandaşlar,” Şu anda elektrik santrallerinde kullanılan bizim için en ideal olan Seyitömer kömürü piyasaya verilmiyor. Fiyatı pahalı olan Tunçbilek kömürünün kalorisi yüksek olduğu için sobalarımızın kovalarını eritiyor, boruları ve bacaları tıkıyor. Bu kömürü yakabilmemiz için demir döküm soba kullanmanız gerekiyor. Ayrıca fiyatı pahalı. Bu sebeplerden dolayı kömür diyarı olan Kütahya’da başka illerden gelen kömürleri yakmak zorunda kalıyoruz.” dediler.(MA-EFE)