Galatasaray, ligin 24. haftasında sahasında İstanbul Başakşehir ile karşılaşıyor. Türk Telekom Arena Stadyumu’nda 100. resmi maçına çıkan sarı-kırmızılılar, sahadan galibiyet ile ayrılarak liderlik koltuğundaki yerini korumak istiyor.
Spor Toto Süper Lig’in geride kalan 23 haftasında topladığı 51 puan ile liderlik koltuğunda yer alan sarı-kırmızılı ekip, 24. hafta mücadelesinde sahasında İstanbul Başakşehir ile karşılaşıyor. Saat 19.00’da başlayan karşılaşma öncesi Galatasaraylı futbolcular sahaya, "Sağlıklı bir yaşam için böbreklerini koruyunuz" yazılı pankart ile çıktı.
ARENA’DA 100. MAÇ
Galatasaray, Başakşehir karşılaşması ile birlikte Türk Telekom Arena’daki 100. resmi maçına çıktı. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da ilk resmi maçına 23 Ocak 2011 günü Sivasspor karşısında çıkan sarı-kırmızılı ekip, yeni evinde bugüne kadar 99. resmi maç yaptı. Aslan, Türk Telekom Arena’da oynandığı 99 resmi maçta, 63 kez sahadan galip ayrılırken, 16 maçta ise, sahadan puansız ayrıldı. 20 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılı ekip bu maçlarda 193 gol atarken kalesinde ise 109 gol gördü.
ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 100. YILI
Karşılaşma öncesi stadyumun kale arkası tribünlerine Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla üzerilerinde, “Çanakkale bu milletlin gurur başkentidir’, ‘Yüzyıllar geçse de bir destandır Çanakkale zaferi. Yedi düvel bir ordu da geçemedi şanlı Mehmetçiği’, ‘Kınalı kuzular kalbimizde’ yazılı pankartların asıldığı görüldü. Sarı-kırmızılı taraftalar ise uzun süre, ’Şehitler ölmez, Çanakkale geçilmez’ şeklinde tempo tuttu.
TARAFTARDAN FUTBOLCULARA DERBİ MORALİ
Sarı-kırmızılı taraftarlar, geçtiğimiz hafta Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe derbisinde sahadan 1-0 mağlup ayrılan takımlarına mücadele öncesi moral verdi. ‘Yenilsen de, yensen de taraftarın seninle’ şeklinde tempo tutan taraftarlar, futbolculara sevgi gösterisinde bulundu.
ORHAN AK’A PLAKET VERİLDİ
Galatasaray’ın iç saha maçlarında düzenlenen "Galatasaray efsanelerini anıyor, Türk Telekom dünyaya duyuruyor" organizasyonunun İstanbul Başakşehir maçındaki konuğu Orhan Ak oldu. Ak’a karşılaşma öncesi düzenlenen tören ile Spor A.Ş. Yönetim Kurulu ve İstanbul Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ tarafından plaket verildi.
GALATASARAY’DA EKSİK ÇOK
Sarı-kırmızılı takımda kritik mücadelede 4 eksik oyuncu bulunuyor. Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşen Burak Yılmaz ve Hakan Balta’nın yanı sıra bel fıtığı ameliyatı geçiren Felipe Melo ile sakatlığı süren Semih Kaya, bu karşılaşmada forma giyemiyor.
Konuk ekip İstanbul Başakşehir’de ise sakatlığı bulunan Doka dışında eksik oyuncu bulunmuyor.
HAMİT ALTINTOP SINIRDA
Galatasaray’da 3 sarı kartı bulunan tecrübeli oyuncu Hamit Altıntop, bu karşılaşmada sarı kart görmesi halinde gelecek hafta oynanacak Kasımpaşa maçında cezalı duruma düşecek. Sarı-kırmızılılarda, ceza sınırında bulunan Semih Kaya ve Yekta Kurtuluş ise 18 kişilik kadroda yer almıyor.
BAŞAKŞEHİR LİGİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMI
Ligin geride kalan haftalarında kalesinde yalnızca 15 gol gören İstanbul Başakşehir, ligin kalesinde en az gol gören takımı konumunda bulunuyor. Abdullah Avcı’nın öğrencileri deplasmanda çıktığı 11 karşılaşmada 5 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde ederken, kalesinde ise yalnızca 6 gol gördü.