Erzincan Belediyesi sosyal tesislerinde Kent İçi Ulaşım Kooperatifi otobüs kaptanlarıyla bir araya gelen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve belediye yöneticileri, kent içi ulaşımda hizmet kalitesini artırmaya yönelik görüş alışverişinde bulundular.
Hizmet kalitesindeki artışın iki ayağı olduğunu söyleyen Başkan Başsoy, araç kalitesi ve araçların donanımının birinci ayağı oluşturduğunu ifade ederek bu konuda sıkıntı bulunmadığını söyledi. Doğabilecek asıl problemin, hizmet verenlerden kaynaklanabileceğini vurgulayan Başkan Başsoy, bu hususta asıl yükün ulaşım araçlarını kullanan kaptanlara düştüğünü belirtti.
Başkan Başsoy yaptığı konuşmada ki sözlerini şu görüşlerle sürdürdü; “Göreve geldiğimiz günden itibaren birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığınız işin zorluklarının farkındayız. Günlük yaklaşık 300 km. yol yapıyorsunuz. Hepsinden önemlisi can taşıyorsunuz. Bu sorumluluğu yüksek, stresli ve yorucu bir iş. Bunun farkındayız. Tüm bunlara rağmen, bu yüke rağmen, sizlerden kaliteli hizmet bekliyoruz. Bunu her gün araçlarınızı kullanan 45 bin yolcu bekliyor. Öğrencisinden, yaşlı teyzelere kadar herkes yükselttiğiniz kalite çıtasının hakkını almak istiyor. Bu sistemi siz kurdunuz. Çıtayı yükselttiniz. Karşılığını hep beraber hizmet olarak vermeliyiz. Burada asıl görev yine sizlerin. Biz Erzincan da yaşayan insanlar olarak bir aileyiz. Ayrıca şehir dışından gelen misafirlerimiz ilk olarak sizlerle tanışıyor mesleğiniz aynı zaman da şehrimizin tanıtımda da katkı sağlıyor.” dedi.
Daha sonra Ulaşım Kooperatifi mensupları ile belediye yöneticileri, hizmet kalitesi ve standartların yükseltilmesi ile genel diğer sorunlar hakkında fikirlerini ifade ettiler. Yaşanılan sorunlar dile getirilirken, her iki taraf da beklentilerini belirtti.