Lokman Hekim Sincan Hastanesi’nde gerçekleştirilen yangın ve hasta kurtarma tatbikatı gerçeği aratmayan sahneleriyle adeta nefesleri kesti.
Hazırlanan senaryo gereği, acil servis çocuk gözlem odasında elektrik kontağından kaynaklanan kıvılcım sonucu yangın çıktı. Durumu fark eden personel yangın butonuna basarak ‘kırmızı kod’ verilmesini sağladı. Bu arada İrtibat Direktörü tarafından 110 İtfaiye, 155 Polis İmdat ve 112 Acil Komuta Merkezi aranarak konuyla ilgili gerekli bilgiler aktarıldı.
Hastane Başhekimi derhal odasında hastane afet planında görevli Operasyon, Güvenlik, Lojistik ve Planlama şeflerini toplayarak afet planını başlatma talimatını verdi. Hastanenin eğitimli yangın söndürme ekibi derhal olay yerine geldi ve ilk müdahaleyi yaparak yangının büyümesini engelledi. Öncelikle bu kısımda bulunan enerjiyi kesen ekipler, daha sonra itfaiyeyi çağırdı.
Hastane yangın müdahale ekibi yangını kontrol altına almaya çalışırken, diğer taraftan kurtarma ekipleri acil serviste bulunan hastaları hastane bahçesindeki triaj alanına çıkararak tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı. Hastane müdahale ekibi su ve köpükle müdahale ederek yangını kısa sürede söndürmeyi başardı.
Ardından yatan hastalar güvenli bir şekilde hastaneden tahliye edilerek, ambulanslarla başka hastanelere nakledildi ve tatbikat başarıyla sonuçlandı.