Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Taner Yıldız, Kayseri’de bulunan yabancı öğrencilerle bayramlaştı.
Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Taner Yıldız, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Medeniyetin Burçları Uluslararası Öğrenciler Akademisi’nin ortaklaşa düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. Burada konuşan Taner Yıldız, insanlığın bir fok balığına ya da karaya vurmuş balinaya gösterdiği hassasiyeti insanlığı temsil edenlere göstermediğini söyledi. Yıldız, “Aramızda dil, din, ırk farklı etnik kökenden insanlarımız olabilir. Ama bizim bildiğimiz bir gerçek var. Biz insanımızı severiz Yaradan’dan ötürü. O yüzden hepimiz biriz, beraberiz ve kardeşiz. Bakın her birimizin görevleri, sorumlulukları farklı. Ama buna rağmen her birimizin tek amacı var. Bizi yaratan Allah’a kulluk vazifemizi yaparken aynı zamanda insani görevlerimizi de yerine getirmek. Bugün dünyada farklı dramlar yaşanıyor. Farklı sıkıntılar yaşanıyor. O farklı dram ve sıkıntıları her birimiz bu coğrafyada yaklaşık 2 bin 500 yıllık bir tarihi ve geçmişi olan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Kayseri’de okuyorsunuz. Okumaya çok dikkat edin. Entelektüel birikiminizin olması lazım. Türkiye bu şartları sağlayabilecek bir ortama sahip. Eğer Kobaneli Aylan’a, tüm insanlığın utancı olarak burada şahitlik yapıyorsak bizim yapacağımız işin çok fazla olduğunu bilmemiz lazım. Bugün insanlığın bir fok balığına, karaya vurmuş bir balinaya göstermiş olduğu hassasiyetin yüzde birini bu coğrafyada bulunan Suriyeli, Iraklı, bütün Müslüman, Hristiyan ama bütün insanlığı temsil eden hangi vatandaş olursa olsun ona göstermiş olsaydı şu an dünyada bu insanlık utancı oluşmamış olurdu” ifadelerini kullandı.
Öğrencileri terör konusunda bilinçli olmaya davet eden Taner Yıldız, “Terörün şu anda tek bir dili olmaktadır. O da insanlığı yok etmek üzere kuruludur. Bütün insani değerleri yok etmeye kuruludur terör. O yüzden hiçbir şeyin arkasına sığınmadan mutlaka teröre karşı olan tavrınızı net olarak belirleyin ve yerliliği ve milliliği kendi ülkelerinizde de dahil olmak üzere yaygınlaştırın” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından piknik düzenlendi.