SİNOP (AA) - Sinop Kadın Platformunca "25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü" dolayısıyla protesto yürüyüşü düzenlendi.

Sinop itfaiyesi önünde toplanan yaklaşık 200 kadın, düdük çalıp çeşitli sloganlar atarak Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada platform adına basın açıklaması yapan Derya Kırmızıtoprak, savaşın kol gezdiği Ortadoğu'da kadınların tecavüzden soykırıma vahşetin her türlüsüne maruz kaldığını söyledi.

Kadınlar her gün kendi hayatları hakkında karar vermek isterken erkekler tarafından öldürüldüğünü savunan Kırmızıtoprak, şöyle konuştu:

"2014'ün başından beri 207 kadın erkekler tarafından katledildi. Bakan Ayşenur İslam aksini iddia etse de 18 ayda 21 kadın koruma tedbir kararı sürerken öldürüldü. Kadınlara tecavüz eden, öldüren erkekler dışarıda elini kolunu sallayarak dolaşmaya, tutuklansa bile mahkemede tehditler savurmaya devam ettiği sürece kadın cinayetlerini engelleyemezsiniz. Kadın cinayetlerine karşı isyanımızı haykırmak, erkek şiddetine 'dur' demek için ev işi, çocuk bakımı, dayatmalarına kulak asmadan sokaklara çıkıyoruz. Taleplerimizi kazanıncaya kadar dayanışmaya ve mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz."

Açıklamanın ardından halay çeken grup, olaysız dağıldı.