Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, 25 yıldır kendi müstakil binası olmayan Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yeni bina yapılacak.
Milli Eğitim Bakanlığı 2015-2017 yatırım programını açıkladı. Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne (Yenişehir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi) 24 derslikli okul binası yapılması işi yatırım programına alındı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen müjdeli haber, başta okul öğrencileri, öğretmenler ve veliler tarafından sevinçle karşılandı.
Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Metin Azaklı, “Okulumuz, 1990-1991 Eğitim-öğretim yılında Süleymanpaşa İlköğretim Okulu binasında faaliyete başlamıştı. 2006 yılından bu yana da Ticaret Meslek Lisesi bünyesinde eğitime devam ediyoruz. Yenişehir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, nihayet kendi okul binasında eğitim-öğretim yapabilecek. Bu bizleri son derece mutlu etti. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Yenişehir’imize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
2017-2018 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan okulun yerinin ise önümüzdeki günlerde belli olacağı ifade edildi.