Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü dolayısı ile Çanakkale’den yola çıkan Çanakkale Savaşı Gezici Müze Tır’ı Hatay ziyaretleri kapsamında Dörtyol ilçesine geldi.
Atatürk Anıtı önüne kurulan ve vatandaşların ziyaretine açılan Çanakkale Savaşı Gezici Müze Tır’ı Dörtyol’da 3 gün kalacak.
Tarihçi Ahmet Uslu tarafından oluşturulan Çanakkale Savaşı Gezici Müze yetkilileri amaçlarının Çanakkale Savaşlarını genç kuşaklara anlatmak olduğunu vurgu yaparak, “Çanakkale Belediyesi Sponsorluğunda Ahmet Uslu Müzesi adına 18 Mart’ta Çanakkale’den yola çıktık. Çanakkale Savaşı Gezici Müze Tırımızda 4 bin parça var. Çanakkale’nin bütün ilçelerin gezdik. Oradan Ankara’ya geçtik. Kahramanmaraş’ın daveti üzerine Kahramanmaraş’a gittik, ilçelerini gezdik, Kahramanmaraş’tan sonra Hatay ziyaret ettiğimiz 3’üncü il” dedi.
Belediye Başkanı Yaşar Toksoy da, müzenin 30 Nisan’a kadar açık kalacağını belirterek, "Bağımsızlık mücadelemizde bir dönüm noktası olan yüz binlerce şehit verdiğimiz eşi benzeri bulunmayan Çanakkale Deniz Zaferimizin 100. yılı kapsamında davetimiz üzerine ilçemizi ziyaret eden içerisinde Deniz Zaferini, objeleri ve hikayeleri ile Çanakkale’ye gidemeyen ve tekrar o duyguları hissetmek için 3 gün süresince ilçemizde kalacak olan gezici müzeyi tüm vatandaşlarımız ücretsiz gezme ve görme imkanı bulabilecekler" diye konuştu.
Çanakkale Savaşı Gezici Müze Tır’ının yaklaşık 40 ili ziyaret edeceği belirtildi.