Ordu’nun Fatsa ilçesinde Emniyet Müdürlüğü, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Vergi Dairesi’nin ortaklaşa düzenlediği Kızılay’a kan bağışı kampanyasına ilgi büyük oldu.
Fatsa Yeni Meydan’da Kızılay TIR’ındaki gönüllü kan bağışı etkinliğine kurumların personelleri ve Fatsa halkı büyük ilgi gösterdi. Kan bağışı kampanyalarına Fatsalıların ve bölge halkının büyük ilgi gösterdiğini belirten Kızılay Derneği Fatsa Şubesi Başkanı Erdi Şevketoğulları, “Gün geçtikçe Fatsa’da ve kamuoyunda kan bağışı kampanyalarına büyük ilgi görüyor. Kan her zaman ihtiyaçtır. Türk Kızılayı hem kan ihtiyacı ve hem de diğer sosyal sorumluluk projeleri kapsamında önde gelen bir kurumdur. Vatandaşlarımızın bizleri her zaman desteklemelerini istiyoruz” dedi.
Kurum olarak böyle önemli bir etkinlik içerisinde bulunmaktan son derece onur duyduğunu belirten Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz, “Kan bağışı yaparak bir canı kurtarabiliriz. Her yıl kaza veya hastalıklar sonucu kan bulamadığı için hayatını kaybeden insanlar olmaktadır. Kan vermek sosyal bir sorumluluktur. Aslında kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Sağlıklı herkesin kan bağışında bulunması gerekir. Verilecek her ünite kan bir hayat demektir. Tüm vatandaşlarımıza tavsiyem kan bağışında bulunmalarıdır” diye konuştu.
Ordu Kızılay Kan Merkezi Doktoru Gökay Güven ise, “İhtiyaç sahiplerine yeterli sayıyı ulaştırmakta zorluk çekiyoruz. Ekip olarak iyi çalışıyoruz. Ordu Karadeniz Bölgesi’nde en iyi kan bağışına yapan ildir. Halkımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.