Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu organizasyonu ile 3 TIR su sınır ötesine gönderildi.
Suriye’de iç savaşın başladığı günden itibaren giyim, yiyecek, içecek gibi temel ihtiyaç maddelerini toplayarak sınır ötesine gönderen İnsani Yardım Platformu, bu kez 3 TIR suyu Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine yolladı.
Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Suriye Dış Yardımlar Sorumlusu Mehmet Adil Saraç, bugün bir ilki yaşadıklarını söyledi. Kendi TIR’larının yanı sıra, AK Parti Başakşehir (İstanbul) Gençlik Kolları ile Deniz Feneri Derneği’nin topladığı 1 TIR’lık yardım malzemesini de depoya boşaltacaklarını belirten Saraç, "Suriye’de iç savaş devam ediyor, kan gözyaşı ve harabe içinde bir ülke heder olup gidiyor. Hem Suriye içerisindeki mağdur ve mazlum halk hem de Türkiye’ye göç etmiş, Urfa’ya yerleşmiş insanlara yardımlar devam ediyor" dedi.
Suriyelilere yardım konusunda hayırseverlere çağrıda bulunan AK Parti Başakşehir Gençlik Kolları Başkanı Furkan Leventoğlu ise "Şanlıurfa halkı Eyüp-el Ensari gibi davranarak Suriyeli kardeşlerimizi barındırıyorlar. Biz de İstanbul’da Başakşehir Gençlik Kolları olarak neler yapabiliriz diye düşündüğümüzde, elimizden gelen ne varsa kendilerine yardımcı olalım dedik. İnşallah biz de bu sevaptan nasibimizi alırız" diye konuştu.
İnsani Yardım Platformu, son yardımlarla 185 TIR yardım malzemesini Suriyelilere ulaştırmış oldu.