Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() BEYOĞLU Kent Savunması üyesi bir grup, son günlerde yaşandığı iddia edilen zabıta saldırılarını Beyeoğlu Belediyesi önünde protesto etti. CHP eski milletvekili Melda Onur, oyuncu Orhan Aydın’ın da destek verdiği Beyoğlu Kent Savunması üyeleri “Beyoğlu Belediyesini uyarıyoruz. Zabıta terörünüze bir son verin” yazılı pankart açtı.
Şişhane’deki belediye binası önünde saat 15.30’da bir araya gelen grup üyeleri ‘Sokak müzisyenlerine dokunma’, ‘Beyoğlu bizim kalacak. Bu sokaklar bizim’ yazılı dövizler taşıdı. Zaman zaman, ‘Misbah elini Beyoğlu’ndan çek’ şeklinde slogan atıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan oyuncu Erol Babaoğlu, şunları söyledi:

“Beyoğlu Belediyesi emrindeki sivil zabıta timi hemen her gün kalabalık bir şekilde birilerine saldırıyor. Seyyar satıcılar ve dükkan sahibi esnafın hem kendisine hem ekmek teknesine adeta savaş ilan ediliyor. Geçenlerde Mis Sokak’ta yaşandığı gibi, ellerde bıçaklar, herkes ölümle tehdit ediliyor, ağzını açana saldırılıyor. Yerlerde tekmeleniyor; sokaklara bir çete gibi çökülüyor. Küçük ve orta ölçekli esnafın Beyoğlu’nda temizlenmesi harekatı gün gün işliyor. Bu esnafın müşterisi olan halk yavaş yavaş Beyoğlu’ndan uzaklaştırılıyor. “
Tiyatrocu Orhan Aydın da  “Bu kentin sahipleri, her kentte olduğu gibi o kentin içinde yaşayan insanlardır. Onlara sorulmadan bu alanların talan edilmesi bir takım kara para aklayıcılarına, çetelere peşkeş çekilmesi kabul edilemez” dedi. Eyleme sokak müzisyenleri de tef çalarak destek verdi.

(FOTOĞRAF)