ÇORUM (AA) - Çorum'da, Kent Konseyi Kadın Meclisince "Aile Hayatı" konulu konferans düzenlendi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi salonunda gerçekleştirilen konferansta konuşan Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, konsey olarak yaptıkları çalışmalarda Çorum'da birlikte yaşama duygusuna katkı sağlayan etkinliklere imza attıklarını ifade etti.

Kadın Meclisince gerçekleştirilen konferansla, kentte yaşayan kadınlara aile hayatını anlatmak istediklerini belirten Candan, “Kadın Meclisimizin çalışmalarını önemsiyoruz. Kadınlarımıza yön veren, bilgi birikimlerine katkı sağlayacak bu tür etkinlikler devam edecektir. Aile hayatımızda karşılaştığımız sorunlar ve çözüm yollarını ele alacağız. Asıl olan şehrimizin ve toplumun huzurudur” dedi.

Konferansa katılan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü de gelişmiş toplumlarda ailelerin bir bir çözüldüğünü, bu durumun da bir toplum için en büyük sorunlardan olduğunu söyledi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Psikoterapist Saliha Erdim, aile hayatının önemini anlatan sunum yaptı.

İnsanların zor zamanlarda hep kendisini mutsuz hissettiğinin altını çizen Erdim, aile hayatının bireylerin mutluluğuna ve huzuruna destek verdiğini bu nedenle de ailenin yeterli bir kurum olması gerektiğini dile getirdi.

Ailenin toplumun en temel birimi olduğuna dikkati çeken Erdim, "Çocuklarımıza örnek olursak toplumsal huzurumuz kendiliğinden gelişecektir. Bizler çocuklarımızı sadece çocuk gözüyle değil danışılacak biri gözüyle de görebilmeliyiz. Biz hayatı bilerek götürmek durumundayız. Cehaletle savaşan bir dinin müntesipleri olarak öncelikli hedefimiz bilgilenmek olmalıdır" diye konuştu.

Konferans soru cevap bölümünün ardından sona erdi.