Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Fransa’da görüşen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna’daki kriz ile ilgili tarafların Minsk II olarak adlandırılan ateşkese sadık kalmaları gerektiğini vurguladı.
Fransa’nın başkenti Paris’te bir araya gelen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ikili görüşmenin ardından bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Minsk zirvesi, G7 zirvesi, Irak ve Suriye’deki sorunların ve gündemdeki diğer konuların ele alındığı görüşmenin ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hollande, ateşkesin uygulanması ve gözlemlenmesi gerektiğini ifade ederek, “Bu ateşkes anlaşması defalarca ihlal edildi. Ancak artık saygı duymak zamanı. Almanya Başbakanı ile Eylül ayında yapılan Minsk anlaşmasından itibaren görüşmeye hiçbir zaman son vermedik. Artık sadece bu anlaşmanın değil bütün anlaşmaların uygulanacağı konusunda daha inançlıyız” dedi.
Almanya Başkanı Angela Merkel ise, Ukrayna’nın doğusundaki çatışmalar barış ile sonuçlanırsa, Rusya’ya karşı yeni yaptırım seçeneklerinin gündeme gelebileceğini bildirdi. Merkel, Ukrayna’nın doğusunda yaşanan krizle ilgili olarak tarafların ateşkes anlaşmasına sadık kalmaları gerektiğini vurguladı.
MERKEL: “YUNANİSTAN EURO BÖLGESİNDE KALMALIDIR”
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, basın toplantısı sırasında bugün Brüksel’de yapılan toplantıya da değinerek, “Yunanistan, Euro alanındadır” dedi. Belarus’ta gerçekleştirilen Minsk toplantısının arından ilk kez Hollande ile görüşen Merkel ise, Yunanistan’ın Euro alanında kalması gerektiğini kaydetti. Merkel, Brüksel’de gerçekleştirilen toplantının önemini vurgulayarak, “Alman ve Avrupalı politikacılar Yunanistan’ın Euro bölgesinde kalması için çabalıyorlar. Yunan halkı, bu durumun gerçekleşmesi için birçok fedakarlıkta bulundu. Ancak çözülmesi gereken birçok teknik ayrıntılar var” dedi.