Konya’nın Kulu ilçesinde öğrenci taşımacılığı yapan minibüsçüler bir araya geldi.
Kulu Halk Kütüphanesi Konferans Salonu’nda Kulu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Dağ başkanlığında toplanıldı.
Minibüsçülerin sorun ve isteklerinin konuşulduğu toplantıda söz alan Başkan Ömer Dağ, “2014-2015 eğitim ve öğrenim yılı içerisinde Konya Büyükşehir Belediyesi’ne verilen umum servis aracı plakasındaki 130 araçtan 123’ü araç plaka almış durumda. Konya Büyükşehir Belediyesi bu 123 aracı taşımada yeterli görmemektedir. Bizler vakit kaybetmeden Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ile resmi olarak irtibata geçtik. 2014-2015 eğitim ve öğretim sezonunda özel taşımalar dahil 101 aracın öğrenci taşımacılığı yaptığı ve bunun yeterli olduğu bilgisini aldık. Yazı ekiyle odamıza talep ve bilgilendirmede bulunuldu. Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bizzat şahsım tarafından bildirilmiş ve evraklar teslim edilmiştir” dedi.
Başkan Dağ, talep ve bilgilendirmenin amacının umum servis aracı sayısını sabit tutmak, böylelikle plaka ve meslek değerini hak değeri olarak kazandırmak olduğunu belirtti.