Judoda her platformda fırtına gibi esen İhlas Koleji, başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor.
Özel Marmaraevleri İhlas İlkokul ve Ortaokulu Judo Takımı, Yuva Vakfı ile Mavi Haliç Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen Çanakkale Zaferi 100. Yıl Judo Turnuvası’nın "Süper Minikler" ve “Minikler" kategorilerinde 8 birincilik, 3 ikincilik ve 3 üçüncülük elde ederek turnuvaya damgasını vurdu.
Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla, tarih bilincini arttırmak ve öğrencilerin dikkatini bu önemli tarihi olaya çekmek amacıyla İstanbul’un Fatih İlçesi’ndeki Fatih Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen turnuvaya yaklaşık 450 sporcu katıldı. İhlas Koleji, turnuvaya 27 sporcusuyla katılırken toplam 11 madalya aldı.
Etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan bir konuşma yaparak, Sıcak Yuva Vakfı’na böyle önemli bir etkinliği düzenlediği için teşekkür etti. Erdoğan, İhlas Koleji sporcularını da tebrik ederek onlarla bir süre sohbet etti.
Bu yılki judo turnuvalarına çok iyi bir başlangıç yaptıklarını söyleyen İhlas Koleji Judo takımı antrenörü Ayşegül Kızılkaya, okullarında judoya ilginin oldukça büyük olduğunu ve disiplinli antrenmanlarla çok iyi sporcular yetiştirdiklerini ifade etti.
2015 yılı içinde birçok turnuvaya katıldıklarını belirten Kızılkaya, sporcuların bu maçlarda önemli tecrübeler kazandıklarını vurguladı. Kızılkaya, önlerinde bulunan okul şampiyonaları ve il genelindeki turnuvalar konusunda da iddialı olduklarını ve turnuvalardan madalyalarla dönmeyi hedeflediklerini belirtti.