Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi öncülüğünde ata sporu güreş ilçede yeniden canlanıyor.
Güreşte önemli isimlerin yetiştiği, milli takım düzeyinde birçok sporcunun müsabaka yapmak için geldiği Ereğli’de güreşin yeniden canlanması ve parlak günlerine dönmesi için başlatılan altyapı çalışmaları sonuçlarını vermeye başladı. Eski güreşçilerden Fethi Mete’nin nezaretinde kurulan güreş takımı çalışmalarına başladı. Ereğli Kapalıspor Salonunda gerçekleştirilen idmanlarda güreş hakkında temel bilgiler veriliyor.
Güreş takımını ziyaret eden ve çalışmaları izleyen Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli’de güreşin gelişmesi için gerekli altyapının tamamlandığını ve bu sporla ilgilenen gençlerin eski güreşçilerden Fethi Mete nezaretinde çalışmaya başladıklarını söyledi.
Başkan Özgüven, güreş takımının kurulması ve çalışmaların başlamasında emeği geçen Durmuş Kuzucu’ya da teşekkür etti.
Özgüven, belediyenin imkanları çerçevesinde güreş sporuna her türlü desteği vereceklerini kaydederek, “Ereğli spor potansiyeli çok yüksek bir yer. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor. Bunun en somut örneğini futbolda hafta sonunda yaşadık. 33 yıl sonra elde edilen şampiyonluk ile Ereğlispor Bal Ligine yükseldi. Bu başarı bize inancın zaferi olarak yansıdı. Ata sporumuz olan güreşte bir zamanlar büyük başarılar elde etmişiz ama zamanla bu sporu bitirme noktasına gelmişiz hatta bitirmişiz. Eski güreşçi ağabeylerimizle güreşi yeniden canlandırmak istedik. Fethi Mete ağabeyimizin yönetiminde bu spora ilgi duyan siz gençlerimizin çalışmaları başladı. Sizlerdeki inanç ve sevdiğiniz sporu yapmak istemeniz güreşte sizlerin isim yapmanıza vesile olacaktır. Geçtiğimiz yıllarda da Türkiye, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu güreşçilerimizi Ereğli’de ağırladık. Allah’ın izniyle sizlerde çok çalışarak saydığımız bu başarıları elde edebilirsiniz. Önce kendinize sonra hocanıza güvenin ve inancınızı kaybetmeyin. Bizler sizlerin her zaman yanında olacak ve destek vereceğiz” diye konuştu.
Güreş takımını çalıştıran Fethi Mete ve öğrenciler ise Başkan Özgüven’e güreş sporuna yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür etti.