ARTVİN (AA) - Yusufeli Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 15. Derekapı Boğa Güreşleri Şenlikleri, off-road yarışları ile başladı.

Derekapı mevkisinde oluşturulan yapay parkurdaki yarışlara Artvin ve ilçelerinden 27 off-road pilotu katıldı.

S-1 ve S-2 ketagorilerinde yapılan yarışlarda parkurdaki tümsekte off-road araçlarının yerle temasının kesilmesi izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.

Arhavi Doğa Sporları ve Off Road Kulübü'nden pilot Hüseyin Güngör ve yardımcı pilot Mehmet Zeki Atabey S-1 kategorisinde birinci olurken, S-2'de birinciliği Şavşat Off Road Dağcılık ve Fotoğrafçılık Kulübü'nden pilot Davut Hakan Berk ve yardımcı pilot Murat Çakal kazandı.

Yarışlarda dereceye girenlere para ödülü verildi.

Off-road aracı kullanan Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci, bu tür organizasyonların Artvin'in ve ilçelerinin tanıtımında önemli olduğunu söyledi.

Dereci, yaşadığı pist deneyimiyle ilgili, "Bu araçlar özel donanımlı araçlar. Böyle parkurlarda araç sürmek deneyim ve tecrübe gerektirmekte. Güzel hazırlanmış bir parkur özellikle su dolu çukur ayrı bir coşku verdi" ifadelerini kullandı.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ise her yıl yaklaşık 18 etkinlik gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, "Geçen hafta Sarıgöl Dutluk mevkisindeki boğa güreşleri düzenledik. Bu hafta önümüzdeki pazar gününe kadar Derekapı Boğa Güreşleri şenlikleri kapsamında bir dizi faaliyet var. Bunlardan ilkini off-road yarışları ile başlattık. Tüm vatandaşlarımızı bu şenliklerimize bekliyoruz" diye konuştu.