Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde öğleden sonra etkili olan ve çatıları uçuran şiddetli rüzgar, bu kez Erzincan karayolu kenarındaki metal elektrik direklerini devirdi, hastanenin devasa tabelasını kırdı.
Etkili olan yağmurun ardından başlayan rüzgarla birlikte ilçe merkezi ve çok sayıda köyde çatıları uçurup, ağaçları söken rüzgar, Kelkit-Erzincan karayolu kenarında bulunan metal aydınlatma direklerini devirdi.
Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu önünde bulan elektrik direkleri şiddetli rüzgarın ardından devrilirken, direklerin bir bölümü çevre yolunun korkulukları üzerine düştü. TEDAŞ yetkililerinin yere düşen parçaları toplayarak elektrik akımını kesmesinin ardından gerekli çalışmaları yaparken, direklerin düştüğü sırada karayolundan araç geçmemesi olası faciayı önledi.
Rüzgar nedeniyle Kelkit Devlet Hastanesi’nin tabelası kırıldı. Kelkit Belediyesi şiddetli rüzgar nedeniyle merkezde ve köylerde vatandaşların mecburi kalmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.
PÖSKE DAĞI ULAŞIMA KAPANDI
Öte yandan yüksek kesimlerde gerçekleşen kar yağışı nedeniyle Gümüşhane-Erzincan arasında ulaşımı sağlayan 2 bin 120 Pöske dağı geçici yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.
Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kelkit-Erzincan arasındaki 2 bin 120 rakımlı Pöske Dağı geçidinin saat 12.00’dan beri yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapatıldığını, aynı saatten itibaren de araç geçişine izin verilmediğini söyledi.
Gazel, "Bazı TIR’lar yolda kaldı. Karayolları ekipleri tipi sebebiyle yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Pöske Dağı geçidini kullanarak Erzincan’a gitmek isteyen araçlara Kelkit çıkışından itibaren izin verilmiyor.” dedi.