AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu, servis şoförleri ile kahvaltıda buluştu.
Süleyman Soylu burada yaptığı konuşmada, çocukluğundan beri siyasetin içerisinde olduğunu belirterek, "Bugüne kadar kimseyi mahcup etmedim. Hep mücadele içerisinde oldum. İstanbul’da doğdum ama hem kendi ilimle hem kendi ilçemle hem kendi hemşerilerimle bağımı ne bir ay ne bir gün ne de bir yıl kopardım. Gün geldi burada okudum, gün geldi köyüme gittim, gün geldi hayatımın 3-4 ayını burada geçirdim. " dedi.
Orta sınıf bir ailenin çocuğu olduğunu ifade eden Soylu, "Ben de sizin gibi orta sınıf bir ailenin çocuğuyum. Benim babam siyasetçiydi, yeri geldi memurluk yaptı, işçilik yaptı. Trabzonlu hemşehriniz olarak bir haksızlığın, bir yolsuzluğun, bir yanlışlığın, bir girdabın içerisinde hiç olmadım. Çok genç yaşta hep makamlarla karşı karşıya oldum. 25 yaşında Türkiye’nin en büyük ilçesinde Gaziosmapaşa’da ilçe başkanı oldum. Dünya’nın en gözbebeği İstanbul’da il başkanlığı yaptım. Yine çok genç yaşta Türkiye’nin en köklü partisinin Genel Başkanlığını yaptım. Hiç kimseyi mahcup etmedim" diye konuştu.
Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Hayatımın en onurlu görevleriyle karşı karşıyayım Trabzon Mlletvekilliği adayıyım, Kendi yöremden hem baba, hem de ana toprağından, hem baba ocağından hem ana ocağından burada karşınıza aday olarak çıktım. Bugüne kadar nasıl kimseyi mahcup etmediysem, bize inanan ve güvenenlere herhangi bir zarar getirmeden geldiysek, şimdi söylemek istiyorum aslında biz Trabzon’a efendi olmaya değil, biz Trabzon’a hizmetkar olmaya geldik. Boynumu bükmem, kime karşı, zalime ve zülme karşı. Boynumu bükerim hem de sonuna kadar, kime karşı, mazluma karşı. 13 katrilyon yatırım yapılan Trabzon’u ve her gün bunu yükselterek Trabzon’u hep beraber büyük hizmetlerle donatmak istiyoruz.Trabzon’u daha iyi yerlere taşımak için büyük gayret gösteriyoruz. Bize güvenin ve itimat edin. Bize güç verin, Trabzon’a ulaşımda, sağlıkta, adalette, emniyette, sanayide, turizmde, tarımda, sporda en iyi hizmetler getirelim. Önümüzdeki günlerde Sayın Başbakanımız gelecek, projelerimizi teker teker açıklayacağız. Hemen akabinde bir çok projeleri paylaşacağız, diyeceksiniz ki ‘bunlar hem demokrasiyi yükseltiyorlar, hem şehirleri yükseltiyorlar hem de Türkiye’yi yükseltmek için büyük bir gayreti ortaya koyuyorlar.’ Türkiye’nin her tarafında sesimiz gür çıksın, buraya daha iyi ve yatırımlar getirelim."