Ordu’nun Fatsa İlçesi Genç İş Adamları Derneği (FAGİAD) Başkanı Mehmet Serkan Erdik, turizm sektöründe yeni istihdam alanları açmak için kurslar düzenleyeceklerini belirtti.
Başkan Mehmet Serkan Erdik konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Ordu’nin turizm noktasında emin adımlarla ilerlemesinin en önemli eksiklerinden birisinin kalifiye personel eksikliği olduğunu söyledi. Erdik, "Derneğimiz bünyesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa aşçı yamağı, kat görevlisi ve servis elemanı kursları açılacaktır. Açacağımız bu kurslarda yetiştirdiğimiz kursiyerlerimize işe başlama garantisi veriyoruz. Bu aldıkları sertifika ile ülkemizin herhangi bir bölgesinde çok rahat iş bulabilecekler. Fakat yaklaşık iki haftadır yapmış olduğumuz tüm duyurulara rağmen kurslarımıza istediğimiz ölçüde başvuruyu sağlayamadık. Sokakta iş yok diye gezen bütün gençlerimizin bu kurslara başvurmasını istiyorum. Çünkü istihdam noktasında bu kurslardan bir kişiyi bile iş sahibi yapabildiğimizi düşündüğümüzde bu bile bizim için büyük bir başarı olacaktır. Yapmaları gereken tek şey kısa bir özgeçmişlerini hazırlayıp derneğimize başvurmaları yeterli olacaktır" dedi.
23 Şubat Pazartesi günü halk eğitim merkezinde kursların başlayacağını ifade eden Başkan Erdik, "Bölgemizdeki işsizlikten ziyade iş beğenmeme sorununun biran önce gençlerimizin anlaması gerektiğini emek sarf edilmeden hiçbir şeyin başarılamayacağını bilmelerini isterim" diye konuştu.